Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συγχώνευση Renault-Nissan σε μια εταιρεία;

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγχώνευση Renault-Nissan σε μια εταιρεία;

ΝΕΑ

Συγχώνευση Renault-Nissan σε μια εταιρεία;

ΝΕΑ

Μπορεί αυτή τη στιγμή να ανήκουν στον ίδιο Όμιλο (Renault-Nissan-Mitsubishi), όμως δεν αποκλείεται σύντομα η Renault-Nissan να συγχωνευτούν σε μια εταιρεία, δημιουργώντας μια νέα αυτοκινητική υπερδύναμη. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως μεταδίδει ο Bloomberg, επικαλούμενος πηγές μέσα από τις δύο εταιρείες, η Renault και η Nissan βρίσκονται σε συζητήσεις ώστε σύντομα να συγχωνευτούν σε μια εταιρεία, η οποία θα τελεί υπό διαπραγμάτευση σε μια νέα, ενιαία μετοχή.

Αυτή τη στιγμή και με βάση το τι ισχύει μεταξύ των δύο εταιρειών, η Renault κατέχει το 43% της Nissan και η Nissan το 15% του Γάλλου εταίρου της. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για την συγχώνευση των δύο εταιρειών γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Προέδρου του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, του Carlos Ghosn, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο επικεφαλής της νέας εταιρείας.

Πάντως η συγχώνευση μεταξύ δύο τόσο μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτου μόνο εύκολη δεν θα είναι, αφού υπάρχει άμεση εμπλοκή του Γαλλικού κράτους από τη μια στη Renault (κατέχει το 15%), ενώ και οι Ιάπωνες δεν θα αφήσουν μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες τους ίσως ακόμη και να αλλάξει έδρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας τους.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον τώρα υπάρξει τελικά συμφωνία, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα μπορέσει με σαφώς καλύτερο –και πιο ευέλικτο– τρόπο να προχωρήσει προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, εκταμιεύοντας άμεσα τα απαιτούμενα κεφάλαια για όλες τις νέες τεχνολογίες που απαιτούνται σε αυτόν τον τομέα, αλλά και στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και στο car-sharing.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα για να σας μεταφέρουμε οποιαδήποτε νέα πληροφορία για αυτή την πολύ σημαντική συγχώνευση, η οποία εφόσον πάντα συμβεί, θα αλλάξει πολλά στο χάρτη της παγκόσμιας αυτοκίνησης.