Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο ψυγείο το Lada Niva, τα φώτα στο X-Ray

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ψυγείο το Lada Niva, τα φώτα στο X-Ray

ΝΕΑ

Στο ψυγείο το Lada Niva, τα φώτα στο X-Ray

ΝΕΑ

Μπορεί εμείς να περιμένουμε ακόμη εκείνο το περιβόητο ατρόμητο Niva με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,3 λίτρων της Fiat, εδώ και καιρό μάλιστα, ωστόσο, οι Ρώσοι διατηρούν στάση αναμονής, ρίχνοντας το βάρος στο X-Ray.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τι είναι το X-Ray γιατί οι περισσότεροι από εμάς που δεν έχουμε παρτίδες με Ρωσία πλευρά, ούτε καν το όνομα δεν γνωρίζουμε. Πρόκειται για το πιο μοσχοπουλημένο SUV στη Ρώσικη αγορά, τόσο που η φίρμα φρόντισε να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό αναβαθμίζοντας τεχνολογικά τον διαθέσιμο εξοπλισμό του.

Lada_XRAY-640

Advertisement
Advertisement

Και αυτό ρίχνει όλο το βάρος στις εκτός δρόμου δυνατότητες, παρότι δηλώνει όχημα ελεύθερου χρόνου και όχι καθαρόαιμο 4×4. Η Lada θέλοντας να δώσει έμφαση σε αυτές τις ικανότητες φρόντισε πλέον να απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, προκειμένου να πάρεις κυριολεκτικά τα βουνά, όπως θα έκανες για παράδειγμα και με το πρωτόλειο Niva.

Η Lada λέει πάντως πως εάν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 50 χλμ./ώρα, τα ηλεκτρονικά αναλαμβάνουν πάλι να δώσουν τη βοήθειά τους σε κάθε περίπτωση. Είπαμε, ικανό μακριά από την άσφαλτο αλλά όχι και αγριοκάτσικο… Η απόσταση από το έδαφος ορίζεται στα 195 mm, οπότε ενδέχεται να αφήσει πίσω του πολλά ασφάλτινα SUV που χλωμιάζουν στη θέα του χώματος.

Lada_XRAY-interior-640

Advertisement

Το θέμα είναι αν δούμε ποτέ το X-Ray στην Ευρώπη, ή θα περιμένουμε το κλασικό Niva μετά από άλλο ένα facelift. Αν δεν γίνει τίποτα από τα δυο, τότε θα περιμένουμε την επόμενη κίνηση της Lada, έτσι όπως μας την έδειξε αυτή με το πρωτότυπο X-Code.

 

Advertisement