Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Πεκίνο τα πρωτότυπα της HKG

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Πεκίνο τα πρωτότυπα της HKG

ΝΕΑ

Στο Πεκίνο τα πρωτότυπα της HKG

ΝΕΑ

Το σχεδιαστικό στούντιο της Pininfarina συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την εταιρεία HKG δημιουργώντας πρωτότυπα οχήματα. Φέτος, παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου τα δύο τελευταία της concept.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η startup εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Pininfarina πριν από δύο σχεδόν χρόνια, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το πρωτότυπο τετράθυρο μοντέλο H600, στην Έκθεση της Γενεύης το 2017. Ακολούθησαν τα crossover K550 και το επταθέσιο K750, ενώ στη φετινή Γενεύη η εταιρεία παρουσίασε το πολυτελές κουπέ, 2+2 θέσεων HK GT. Η HKG παρουσίασε τις πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες ενός από τα δύο πρωτότυπα, το οποίο φέρει τον κωδικό H500. Πρόκειται για ένα τετράπορτο plug-in hybrid τεχνολογίας μοντέλο, με εντυπωσιακό σχεδιασμό, ενώ παρόλο που επίσημα στοιχεία για το H500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, πηγές αναφέρουν ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 620 km.

pininfarina-h500-concept (1)-chariatis-530

Όπως δείχνουν τα πρώτα σκίτσα, η οροφή του H500 θα εκτείνεται πιο πίσω από ότι σε άλλα μοντέλα, δίνοντας έτσι προτεραιότητα στην ευρυχωρία των πίσω επιβατών. Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζει τις τάσεις σχεδιασμού στην Κίνα, όπου η ζήτηση για αυτοκίνητα με «γενναιόδωρο» πίσω χώρο είναι αρκετά μεγάλη, σε σχέση με άλλες αγορές. Από την πρώτη εικόνα στο εσωτερικού του H500 διακρίνεται η μεγάλων διαστάσεων οθόνη, η οποία θα περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Pininfarina, που πλέον ανήκει στην ινδική Mahindra, ετοιμάζει να παρουσιάσει στο μέλλον νέα μοντέλα, τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.