Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Martorell η παραγωγή του νέου Audi A1

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Martorell η παραγωγή του νέου Audi A1

ΝΕΑ

Στο Martorell η παραγωγή του νέου Audi A1

ΝΕΑ

Η SEAT με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι άρχισε να συναρμολογεί τη νέα γενιά του Audi A1 Sportback. Ναι, καλά διαβάσατε, η παραγωγή του premium μικρού της γερμανικής εταιρίας θα συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο Martorell και θα εξαχθεί σε όλες τις αγορές παγκοσμίως όπου θα πωλείται. Η προηγούμενη γενιά A1 κατασκευάστηκε στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

“Τα τελευταία χρόνια, το εργοστάσιο Martorell με τους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης έχει παράγει το Audi Q3 με μεγάλη επιτυχία”, σχολίασε ο Peter Kössler, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή και τα Logistics της Audi. “Το εργοστάσιο έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία με το εξαιρετικά ποιοτικό σύστημα παραγωγής της Audi. Ως εκ τούτου, το Martorell είναι για εμάς το ιδανικό μέρος για την κατασκευή του νέου μας A1, ενός από τους στρατηγικούς μας πυλώνες σε αυτόν τον τομέα. “Μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η SEAT παρήγαγε επίσης την προηγούμενη γενιά του Q3. Όταν ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετέφερε την παραγωγή της στην Ουγγαρία.

Το νέο A1 Sportback θα κατασκευαστεί από δύο βάρδιες στη γραμμή 3 στο εργοστάσιο. Θα παραχθεί παράλληλα με την τελευταία γενιά των SEAT Ibiza και Arona, ενώ και τα τρία μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα MQB Ao. Η ισπανική εταιρεία εξηγεί ότι συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη του A1, το οποίο “επέτρεψε τη δημιουργία απασχόλησης υψηλής ειδίκευσης”.

Advertisement
Advertisement

Για να διασφαλιστεί ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, η SEAT έχει προσλάβει περισσότερους από 500 υπαλλήλους στο εργοστάσιο του Martorell με μόνιμη σύμβαση. Περισσότερο από το 80% της παραγωγής του εργοστασίου εξάγεται τώρα σε αγορές εκτός Ισπανίας. “Το Audi A1 θα γίνει σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Ομίλου στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ως στρατηγική θέση παραγωγής για το παγκόσμιο δίκτυο του Volkswagen Group”, πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της SEAT Christian Vollmer.

Audi-a1-production-in-spain-tsiro-640