Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Στο Λος Άντζελες το Mazda CX-3 (upd)

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στο Λος Άντζελες το Mazda CX-3 (upd)

ΝΕΑ

Επίσημο: Στο Λος Άντζελες το Mazda CX-3 (upd)

ΝΕΑ

Λίγες ώρες αφού αναφέραμε τις φήμες περί παγκόσμιας πρεμιέρας του μικρού SUV της Mazda στο Λος Άντζελες, έφθασε στα γραφεία του NewsAuto.gr η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας. Η παρουσίαση του CX-3 θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Mazda στο τελευταίο μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου για το 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το CX-3 θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Mazda κάτω από το CX-5 και θα εκπροσωπήσει τον κατασκευαστή στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, όπου διαπρέπουν μοντέλα όπως το Renault Captur, το Puegeot 2008, το Opel Mokka και το Nissan Juke. Όπως διαπιστώνουμε από το σκίτσο της Mazda, το CX-3 δείχνει ένα πιο μυώδες και υπερυψωμένο Mazda2, με το οποίο θα μοιράζεται άλλωστε την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη.

Το λανσάρισμα του CX-3 στην Ευρώπη θα γίνει μέσα στο 2015, όμως δυστυχώς θα αργήσουμε πολύ να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους, όπως ανέφερε στο NewsAuto.gr ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Mazda Europe, Jerome de Haan. Κινητήρες θα έχει λογικά τους 1.5 SKYACTIV βενζίνης και diesel. Η χαμηλή τους ισχύς (115 και 105 PS, αντίστοιχα) δύσκολα θα υποστηρίξει μία έκδοση 4×4, οπότε είναι πολύ πιθανό ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV να είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητος.

Advertisement
Advertisement

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνουν επίσης στην «πόλη των αγγέλων» τα ανανεωμένα Mazda6 και CX-5. Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για όλες τις εξελίξεις και από αυτό το μέτωπο.