Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο κυνήγι των χαμένων θρυλικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο κυνήγι των χαμένων θρυλικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Στο κυνήγι των χαμένων θρυλικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι λάτρεις της περιπέτειας και της αναζήτησης εξαφανισμένων αυτοκινήτων έχουν πλέον στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο.

Advertisement
Advertisement

Μία σειρά από χάρτες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις τοποθεσίες όπου έχουν εμφανιστεί για τελευταία φορά είκοσι συνολικά εικονικά μοντέλα που αγνοούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες, με την αξία τους να ξεπερνά τα 200 εκ. δολάρια.

Από τα είκοσι «εξαφανισμένα» αυτοκίνητα, τα δύο βρίσκονται κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για το Renault Type CB Coupe De Ville, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του Τιτανικού, στο τελευταίο δρομολόγιό του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Παρά τις προσπάθειες αναζήτησής του στον βυθό του ωκεανού, προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί τίποτα, παρά μόνο ένας τροχός.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο μοντέλο το οποίο «αγνοείται» στη θάλασσα είναι το πρωτότυπο Chrysler Norseman που βυθίστηκε μαζί με το επιβατικό πλοίο Andrea Doria στις 25 Ιουλίου 1956 ανοιχτά των ακτών του Ναντάκετ στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνες το πανέμορφο μοντέλο βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 50 μέτρων.

Η πλειοψηφία των υπόλοιπων μοντέλων βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ίσως το πιο διάσημο από αυτά είναι η Porsche 550 Spyder με το ψευδώνυμο «Little Bastard», το αυτοκίνητο με το οποίο έχασε τη ζωή του ο James Dean, αλλά και η Aston Martin DB5 που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του James Bond, «Goldfinger». Το βρετανικό κουπέ εκλάπη το 1997 στη Φλόριντα, ενώ το 2018 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι εθεάθη στη Μέση Ανατολή.

Advertisement

Μέσα στη λίστα υπάρχει επίσης το πρωτότυπο Oldsmobile Golden Rocket, που εξαφανίστηκε  τη δεκαετία του ’50 στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, η τελευταία εκ των τεσσάρων συνολικά Bugatti Type 57 SC Atlantic του 1937 που έχουν κατασκευαστεί και το Duesenberg SJ-506.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Advertisement

Πότε επιστρέφει το Τραμ στο Σύνταγμα