Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία το Volkswagen Tiguan R

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην τελική ευθεία το Volkswagen Tiguan R

ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία το Volkswagen Tiguan R

ΝΕΑ

Η φωτογραφία από ένα πρωτότυπο εξέλιξης που δείχνει πολύ κοντά σε μοντέλο παραγωγής δημιουργεί την σιγουριά πως η έκδοση υψηλών επιδόσεων R του Volkswagen Tiguan βρίσκεται πολύ κοντά.

Advertisement
Advertisement

Το σχεδόν χωρίς ίχνος καμουφλάζ πρωτότυπο δοκιμών του Tiguan R μας δίνει μια σαφέστατη εικόνα για την έκδοση υψηλών επιδόσεων του μεσαίου SUV της Volkswagen. Ουσιαστικά μιλάμε για το alter ego του αδελφού Cupra Ateca καθώς το Tiguan R βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με το γρήγορο ισπανικό SUV.

Η ισχύς προέρχεται από τον 2λιτρο TSI στην έκδοση των 300 ίππων με περισσότερα από 40 χλγμ ροπής. Όπως και στο Ateca θα συνδυάζεται με κιβώτιο DSG επτά σχέσεων ενώ η ισχύς θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω της γνωστής τετρακίνησης 4MOTION της Volkswagen. Επιπλέον το μοντέλο εκτός από τα αναβαθμισμένα φρένα αναμένεται πως θα διαθέτει ενεργητική ανάρτηση καθώς και νέα χαρτογράφηση στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας προκειμένου αυτό να έχει ένα πιο σπορτίφ ύφος λειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την εμφάνιση η έκδοση R δεν θα κρύβει κάποια σημαντικά αισθητικά στοιχεία που δεν έχουμε δει ήδη στις εκδόσεις R-Line του Tiguan. Πάντως εκτός από τους βαθύτερους προφυλακτήρες, τις πλαϊνές ποδιές, και τους μεγάλους τροχούς η έκδοση R έχει τετραπλή απόληξη εξάτμισης. Αντίστοιχα στο εσωτερικό η κορυφαία έκδοση αναμένεται πως θα συνοδεύεται από το πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού στον οποίο θα περιλαμβάνεται και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.