Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Infiniti Q60 των 500 ίππων

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή το Infiniti Q60 των 500 ίππων

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Infiniti Q60 των 500 ίππων

ΝΕΑ

Η ιαπωνική φίρμα φαίνεται πως θα δώσει «σάρκα και οστά» στο πρωτότυπο Q60 Project Black S με το οποίο θα προσπαθήσει να σπάσει το γερμανικό κατεστημένο. Δείτε γιατί.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Ανώτατο στέλεχος της Infiniti επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αυστραλία, ότι το πρωτότυπο Q60 Project Black S, που είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, θα περάσει στην παραγωγή το επόμενο διάστημα. Στόχος της ιαπωνικής φίρμας είναι να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στις Mercedes-AMG C63 & BMW M4, σε επίπεδο ισχύος και τεχνολογίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μηχανικά μέρη του πρωτότυπου μοντέλου θα περάσουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Εδώ να θυμίσουμε ότι το Q60 Black S concept έπαιρνε κίνηση από τον twin-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα βενζίνης των 400 ίππων της Infiniti. Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυαζόταν με ένα σύστημα KERS, όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιεί η Renault στην F1 (αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση). Mε αυτόν τον τρόπο η συνολική ισχύς του μοντέλου φτάνει στα 500 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, το κορυφαίο Q60 αναμένουμε να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο και σε επίπεδο εμφάνισης (νέες ζάντες αλουμινίου, αεραγωγοί στο καπό, μεγάλη σταθερή αεροτομή και πολλά άλλα).