ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό ταξί του Λονδίνου

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό ταξί του Λονδίνου

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό ταξί του Λονδίνου

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο στο Κόβεντρυ για το νέο plug-in υβριδικό ταξί που προορίζεται για τις μεταφορικές ανάγκες στο Λονδίνο είναι πλέον γεγονός. Η επένδυση της LTC ξεπέρασε τα 346,5 εκατομμύρια ευρώ γεννώντας παράλληλα, περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Από την εξελιγμένη γραμμή παραγωγής αναμένεται να εξέρχονται πάνω από 20.000 ταξί το χρόνο, με το πρώτο αυτοκίνητο να κυλά τους τροχούς του στην Αγγλική πρωτεύουσα στα τέλη του έτους. Εκτός από την Αγγλία η εταιρία σκοπεύει να πουλήσει το υβριδικό ταξί και σε άλλες χώρες με παρόμοια περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το TX5 όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, είναι σχεδιασμένο από την Κινέζικη Geely, χωρά στην καμπίνα του μέχρι και έξι επιβάτες, ενώ είναι εφοδιασμένο με Wi-Fi Hotspot, μεγάλη γυάλινη οροφή, αλλά το κυριότερο, πρόσβαση για αναπηρικά αμαξίδια.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 60 km, με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται στα 50 gr/km. Επειδή στη Μ.Βρετανία τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, ο οργανισμός μεταφορών (Transport for London) όπως και η αγγλική κυβέρνηση συμβάλλουν με 7.500 λίρες την απόκτησή του από επαγγελματίες του είδους.