Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή η λιμουζίνα του Πούτιν

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή η λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Στην παραγωγή η λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Η Aurus, η μάρκα που δημιουργήθηκε για να φτιάξει τη νέα λιμουζίνα του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή της λιμουζίνας της το 2021.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, ύστερα από την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Denis Manturov στο εργοστάσιο της Ford Sollers στην επαρχία του Tatarstan, εκεί όπου θα κατασκευάζονται τα υπερπολυτελή ρωσικά αυτοκίνητα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο πρώτο τετράμηνο του 2021 με τα πρώτα 360 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το 2022 αναμένεται αυτή να αυξηθεί στα 1.700 οχήματα και το 2024 στα 5.200 ανά έτος.

Advertisement
Advertisement

H Aurus θα κατασκευάζει στο νέο εργοστάσιο το Senat, την έκδοση προς πώληση της λιμουζίνας του Πούτιν, σε απλή και θωρακισμένη επιλογή. Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν στάνταρ τετρακίνηση, ενώ θα συνδυάσουν έναν 4.4 lt. V8 κινητήρα 600 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 ίππων δημιουργώντας ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης.

Για τη θωρακισμένη εκδοχή της Senat των 6,9 τόνων το μοτέρ θα προσφέρει 0-100 km/h σε 9.0 sec, ενώ για τη μη θωρακισμένη έκδοση σε μόλις 6.0 sec.

Advertisement

Ήδη και παρότι βρισκόμαστε ενάμισι χρόνο πριν το ξεκίνημα της παραγωγής, η Aurus έχει λάβει 600 προ-παραγγελίες για τις λιμουζίνες της, με τη ζήτηση φυσικά να αναμένεται να ενταθεί όταν τα πρώτα αυτοκίνητα βγουν από το εργοστάσιο της Ford Sollers.