Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή η Alfa Romeo Tonale

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή η Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Στην παραγωγή η Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, το πλάνο της Alfa Romeo περιελάμβανε την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής για την Tonale, μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη την απόφαση της Alfa Romeo να τερματιστεί η παραγωγή της Giulietta μέσα στο 2020, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι μοντέλο που θα την «αντικαταστήσει» θα είναι η έκδοση παραγωγής της Tonale. Το C-SUV της Alfa Romeo που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των φίλων της Ιταλικής εταιρείας αλλά και κολακευτικά σχόλια από το σύνολο του αυτοκινητιστικού τύπου, όλα δείχνουν πως θα είναι το επόμενο μεγάλο project της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Οι εξελίξεις με την πανδημία που παίζει αυτή τη στιγμή ρυθμιστικό ρόλο σε κάθε γεγονός, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τοποθετηθεί απόλυτα αναφορικά με το πότε θα περάσει η Tonale την πόρτα του εργοστασίου και υπό ποιες προϋποθέσεις. Το σίγουρο είναι πως ιδανικά, θα ερχόταν η παραγωγή της να συνεχίσει τον κύκλο εργασιών στη γραμμή της Giulietta που τελειώνει από τη γκάμα της Alfa Romeo. Αυτό σήμαινε πως μέσα στο 2020 θα είχαμε την μετάβαση από το ένα στο άλλο μοντέλο αλλά πλέον αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η χρονική του τοποθέτηση.

Το σίγουρο είναι πάντως πως η απόφαση για την παραγωγή του μοντέλου έχει ληφθεί και οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι πως βάσει μεγέθους αλλά και εκδόσεων, η Tonale θα είναι το μοντέλο που θα «βάλει δύσκολα» στις Mercedes GLA και GLB- μια και με το μέγεθός της, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα δύο αυτά Γερμανικά μοντέλα. Προφανώς και θα έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το δύσκολο αυτό έργο, αν και το μεγάλο της όπλο είναι η φρεσκάδα και ο δυναμισμός της σχεδίασης, που εκτός των φανατικών φίλων της Alfa Romeo, είναι στοιχεία που συγκινούν και όλους όσοι έχουν λίγο τονισμένη την αυτοκινητιστική κουλτούρα στην προσωπικότητά τους.

Advertisement

Η επιτυχημένη αυτή προσέγγιση, πιστώνεται σε μεγάλο μέρος και στον Έλληνα σχεδιαστή του μοντέλου, τον κ. Αλέξανδρο Λιόκη, που έχει καταφέρει να αποδώσει τα φινετσάτα χαρακτηριστικά της Μιλανέζικης φίρμας, με απόλυτα σύγχρονες γραμμές στο αμάξωμα της Tonale. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις που αναμένουμε να δούμε το μοντέλο, οι πρώτες πληροφορίες από κάποια Ιταλικά μέσα, κάνουν λόγο για «απουσία» -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- έκδοσης Quadrifoglio, με τη δυνατότερη Tonale να είναι μια ήπια υβριδική έκδοση 48V με απόδοση κοντά στους 300 ίππους, χρησιμοποιώντας το δίλιτρο σύνολο βενζίνης.

Advertisement