ΝΕΑ

Στην παραγωγή ένα Seat… MX-5;

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή ένα Seat… MX-5;

ΝΕΑ

Στην παραγωγή ένα Seat… MX-5;

ΝΕΑ

Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του David Cava, ενός σχεδιαστή από την Βαλένθια της Ισπανίας που πιστεύει πως ένα roadster θα μπορούσε να δώσει νέα προοπτική στην Seat.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

H ιδέα υπήρχε πάντα στην VW, όπου ο αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός σήματος που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Alfa Romeo. Ωστόσο, κάπου στην πορεία, τα πλάνα αυτά έγιναν δυσδιάκριτα και η Seat δεν κατάφερε να αναδειχθεί ως μία εταιρία που να κατασκευάζει πραγματικά σπορ αυτοκίνητα. Τουναντίον, η «μαμά» VW έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην οικογενειακή Skoda, ενώ προχώρησε σε διάφορους «πειραματισμούς» με την Seat (βλέπε προηγούμενο Toledo, Altea κ.α.).

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η Seat αναμένεται να αποκτήσει το πρώτο της κόμπακτ SUV (το Altea Freetrack ήταν περισσότερο μία off-road εκδοχή), ενώ διατηρεί εν μέρει το προφίλ της μέσα από τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της με αποκορύφωμα τις γνωστές Cupra. Τώρα, με την παγκόσμια οικονομία να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης μία μεγάλη έκπληξη θα μπορούσε να έρθει από την Seat με την παραγωγή ενός roadster.

Όπως το φαντάζεται ο David Cava, το Seat Roadster θα μπορούσε να έχει και μικρότερους κινητήρες, όπως είναι ο 1.4 TSI με 200 PS που μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα θα απέδιδε το μέγιστο στα 240 PS. Το απόβαρο θα μπορούσε να είναι στα 960 kg με την κίνηση στον πίσω άξονα, ώστε το εντυπωσιακό Seat να ανταγωνιστεί το Mazda MX-5. Φυσικά, όλα αυτά βασίζονται στην ιδέα του Ισπανού σχεδιαστή, μία ιδέα που θα ήθελαν αρκετοί να την δουν να υλοποιείται. Δε νομίζετε;