Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ισπανία θα κατασκευάζεται το VW T-Cross

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ισπανία θα κατασκευάζεται το VW T-Cross

ΝΕΑ

Στην Ισπανία θα κατασκευάζεται το VW T-Cross

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Navarra της Ισπανίας θα κατασκευάζεται το T-Cross, εκεί όπου η γερμανική εταιρία κατασκευάζει και το Polo με την VW να αναφέρει σημαντικά οφέλη από αυτή την στρατηγικής σημασίας απόφαση. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ισπανικό εργοστάσιο της Volkswagen αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή του από τις 244.000 μονάδες το χρόνο στις 350.000. Αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά και στην αύξηση του εργατικού δυναμικού του εργοστασίου, στο οποίο αναμένεται να προστεθεί ένα επιπλέον 10%, προσφέροντας έτσι περισσότερα στην τοπική οικονομία.

“Παράγωντας και τα δύο μοντέλα (σ.σ. T-Cross και Polo) στη Navarra πετυχαίνουμε σημαντικά οφέλη στην αποδοτικότητα” δήλωσε ο επικεφαλής Παραγωγής και Logistics της VW, Dr. Andreas Tostmann.

volkswagen-t-cross-640

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάσει κάποιο άλλο μοντέλο εκτός από το Polo, το οποίο φτιάχνεται εκεί από το 1984.

Ο γερμανικός όμιλος θα έχει επενδύσει περίπου ένα δισ. ευρώ στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του 2019 με στόχο να μπορούν να υποστηρίξουν την αύξηση της παραγωγής αλλά και τις απαιτήσεις που παρουσιάζει στην κατασκευή του τόσο το T-Cross όσο και η νέα γενιά του Polo.

volkswagen-t-cross-640-2

Advertisement

Καλωσορίζουμε την παραγωγή ενός δεύτερου μοντέλου στη Navarra, δήλωσε ο πρόεδρος του ισπανικού εργοστασίου Emilio Sáenz και πρόσθεσε: “Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε με την εμπειρία μας στην κατασκευή του T-Cross, ενός SUV που φέρει προηγμένες λύσεις και τεχνολογίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, το οποίο θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών μας”.

Η παραγωγή του T-Cross αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς και αυτό σημαίνει ότι η VW θα προσφέρει από την επόμενη χρονιά στο κοινό πέντε διαφορετικά SUV μοντέλα (T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace and Touareg).

Advertisement