Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ιαπωνία η plug-in υβριδική έκδοση των Ταξί του Λονδίνου

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ιαπωνία η plug-in υβριδική έκδοση των Ταξί του Λονδίνου

ΝΕΑ

Στην Ιαπωνία η plug-in υβριδική έκδοση των Ταξί του Λονδίνου

ΝΕΑ

Η Geely εισάγει και διαθέτει στο Τόκιο την εξηλεκτρισμένη έκδοση των γνωστών βρετανικών ταξί.

Advertisement
Advertisement

Η London Electric Vehicle, κατασκευαστής των χαρακτηριστικών μαύρων Ταξί που κυκλοφορούν στη Βρετανία έθεσε σε λειτουργία μια plug-in υβριδική έκδοση του γνωστού μοντέλου στο Τόκιο ως μέρος μιας παγκόσμιας επέκτασης που έχει χαράξει ο κινέζος ιδιοκτήτης Zhejiang Geely.

Το plug-in hybrid TX θα εισαχθεί και θα διανεμηθεί στην Ιαπωνία από την Fleetway and Service, μια εταιρεία που εδρεύει στην ιαπωνική πόλη Yokohama, δήλωσε ο Geely. Τα βιβλία παραγγελιών για το όχημα θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο με τις παραγγελίες πελατών να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό μοντέλο της Electric Vehicle, μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες και έχει αυτονομία έως και 130 χιλιόμετρα μόνο με μπαταρίες λιθίου. Παράλληλα ένας βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου μπορεί να φορτίσει την μπαταρία και να επεκτείνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 600 χιλιόμετρα!

Ο όμιλος Geely απέκτησε την London Electric Vehicle, γνωστή στο παρελθόν ως London Taxi Corp., το 2013.  Μέχρι σήμερα, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες στερλίνες για να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή και την ανάπτυξη προϊόντων για το London Electric Vehicle στο Coventry της Αγγλίας.

Το plug-in hybrid TX παρουσιάστηκε στις αρχές του 2018. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, το όχημα διατίθεται επίσης στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Δανία και τη Μαλαισία. Οι πωλήσεις του οχήματος παγκοσμίως έχουν φτάσει τις 3.800 μονάδες, σύμφωνα με την Geely.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

«Προστασία» σε εμπορίες αυτοκινήτων από κυκλώματα της νύχτας!

Advertisement

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτροκίνητο το 30% των νέων ΙΧ και 55 σταθμοί ανεφοδιασμού CNG το 2030

 

Advertisement