ΝΕΑ

Στην Ευρώπη η παραγωγή του επόμενου Civic

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ευρώπη η παραγωγή του επόμενου Civic

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη η παραγωγή του επόμενου Civic

ΝΕΑ

Στη Βόρεια Αμερική κυκλοφορεί ως sedan και τρίθυρο coupe, όμως η δημοφιλής έκδοση του Civic για την Ευρώπη είναι άλλη. Πρόκειται για το 5θυρο hatch μοντέλο, το οποίο αυτή τη στιγμή διανύει τα τελευταία χρόνια της ένατης γενιάς του. H επόμενη, 10η, θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2017 στο Σουίντον της Αγγλίας, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής και του σημερινού Civic.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το εργοστάσιο θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί ώστε να φιλοξενήσει την παραγωγή του 5θυρου Civic που θα εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο. Με αυτό το μοντέλο η Honda θα εισέλθει στο club των μικρών turbo βενζινοκινητήρων. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα των νέων υπερτροφοδοτούμενων 1.0 και 1.5 VTEC turbo, οι οποίοι φέρουν τεχνολογία μεταβλητής κίνησης βαλβίδων για μείωση της τριβής και αύξηση της απόδοσης.

Οι νέοι VTEC διαθέτουν turbo με χαμηλή ροπή αδράνειας και υψηλή απόκριση, αλλά και τεχνολογία άμεσα ψεκασμού, με στόχο την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε μεγάλη απόδοση και ροπή. Πάντως η Honda δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την ισχύ και τη ροπή των κινητήρων, ούτε με ποια συστήματα μετάδοσης θα συνδυάζονται. Με τον 1.0 turbo κάτω από το καπό του, το νέο Civic θα κοντραριστεί στην μικρομεσαία κατηγορία με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του (Golf 1.0 TSI, Focus 1.0 EcoBoost, Astra 1.0 Ecotec) αλλά και το Kia cee’d 1.0 T-GDI.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα, μέσα στο 2016, η Honda θα λανσάρει στην Ευρώπη δύο ιδιαίτερα αυτοκίνητα, που δεν προσθέτουν τόσο σε πωλήσεις όσο σε κύρος. Πρόκειται για το supercar NSX και το υδρογονοκίνητο Clarity.