Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο Polo TDI BlueMotion

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το νέο Polo TDI BlueMotion

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο Polo TDI BlueMotion

ΝΕΑ

Διαθέσιμο και στη χώρα μας είναι πλέον το νέο Polo στην diesel έκδοση BlueMotion με την τιμή απόκτησής του να ξεκινά από τα 15.240 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για έκδοση με κορυφαίες επιδόσεις στην κατανάλωση αλλά και τις εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα, ο νέος 1400άρης πετρελαιοκινητήρας της Volkswagen καταναλώνει μόλις 3.1 lt/100 km με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται στα μόλις 82 gr/km! Σε σχέση με την το απερχόμενο μοντέλο, προσφέρει μειωμένη κατά 0.2lt/100 km κατανάλωση ενώ οι εκπομπές ρύπων έχουν πέσει κατά 7 gr/km. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κατασκευαστής κάνει λόγο για αυτονομία της τάξης των 1450 χιλιομέτρων!

Αυτά τα νούμερα όμως, δεν συνδυάζονται από… εκπτώσεις στην απόδοση αφού εκτός από τα 75 PS, ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει 21.4 kgm ροπής στις 1500 rpm. Αρωγός στην επίτευξη των παραπάνω στοιχείων είναι και η βελτιωμένη αεροδυναμική του ανανεωμένου Polo.

Advertisement
Advertisement

Tο πλαίσιο της αναβάθμισης σε αυτό τον τομέα, περιλαμβάνει τα παρακάτω:
– Τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα)
– Εμπρός μάσκα “κλειστού” τύπου
– Αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός παρ-μπριζ
– Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερ
– Πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης
– Μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π
– Χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10 χιλιοστά
– Zάντες αλουμινίου 15-ιντσών χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης
– Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης

Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ανακοινώσει ως τιμές απόκτησης του νέου Polo TDI BlueMotion τα 15.240 ευρώ για την 3θυρη έκδοση και τα 15.830 ευρώ για την 5θυρη (συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης).

Advertisement

Στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης (που βελτιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του), το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Multi-Collision Brake), εμπρός μετωπικοί αερόσακοι και πλευρικοί αερόσακοι νέου τύπου, κεφαλής/θώρακα, ESP – ASR – MSR, Hill Hold Assist, Zάντες αλουμινίου 5,5J x 15′ , ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών, cruise control, υπολογιστής ταξιδίου με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Plus, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, προβολείς ομίχλης εμπρός με στατικό φωτισμό στροφής, ημιαυτόματος κλιματισμός, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών και 6 ηχεία, bluetooth με audio streaming και θύρα USB, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι καθώς και δερμάτινο χειρόφρενο και επιλογέας ταχυτήτων.