Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα γιόρτασε η Toyota το RAV4

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα γιόρτασε η Toyota το RAV4

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα γιόρτασε η Toyota το RAV4

ΝΕΑ

Σε μία περίοδο με πολλές δυσκολίες για τη χώρα μας, η Toyota επέλεξε την Ελλάδα για την πανευρωπαϊκή εκδήλωση, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από την παραγωγή και κυκλοφορία του πρώτου RAV4 –του πρώτου παγκοσμίως οχήματος ελεύθερου χρόνου (SUV).

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή λαμβάνουν μέρος περίπου 100 ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, ενώ η διοργάνωση έχει επιλέξει οι εκδηλώσεις για τα εικοστά γενέθλια του RAV4 να πραγματοποιούνται στις περιοχές του Σουνίου, κέντρου Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου (κυρίως Κορινθία).  Οι διαδρομές που οδηγούν οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, είναι on και οff road (εντός και εκτός Αττικής).

Μία μικρή αναδρομή στην πορεία του RAV4, όπως την παρουσιάζει η Toyota:
– Η πρώτη γενιά RAV4 αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 1994 και προανήγγειλε μια νέα εποχή για 4Χ4, αφού ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί η κατηγορία των SUV (‘’Sports Utility Vehicles”)
– Οι πωλήσεις ξεκίνησαν στην Ιαπωνία το Μάιο και σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική, τον Ιούνιο.
– Οι αρχικές εκτιμήσεις για την παραγωγή του ήταν 4.500 πωλήσεις το μήνα. Αλλά , όταν 8.000 παραγγελίες ελήφθησαν κατά τον πρώτο μήνα, οι όγκοι παραγωγής διπλασιάστηκαν . – Είναι το πρώτο Recreational Active Vehicle με  μόνιμη τετρακίνηση, το οποίο άνοιξε το δρόμο για την κατηγορία SUV και που ακόμα και σήμερα ακολουθείται από άλλα brands.
– Η πρώτη παραγωγή του RAV4 ήταν ένα συμπαγές 3-θυρο μοντέλο.  Μια χρονιά αργότερα η ΤΟΥΟΤΑ παρήγαγε και την 5θυρη έκδοση.
– Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 5,2 εκατομμύρια RAV4 παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 1.3 έχουν πωληθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά.
– Ωστόσο, ο ανταγωνισμός αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ετών: το 2010 υπήρχαν 10 διαφορετικά μοντέλα στην κατηγορία των compact SUV. Σήμερα υπάρχουν 19.
– η κατηγορία των συμπαγών οχημάτων SUV εξακολουθεί να αυξάνεται στην Ευρώπη , με αύξηση πωλήσεων κατά 36% περίπου μεταξύ του 2008 και του 2013. Το 2013,  οι πωλήσεις του RAV4 στη Δυτική Ευρώπη ανήλθαν σε 848,000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνολικές πωλήσεις του RAV4 στην Ελλάδα από το 1994 μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 30.429!