Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην αναμονή για το νέο Ford Ka

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην αναμονή για το νέο Ford Ka

ΝΕΑ

Στην αναμονή για το νέο Ford Ka

ΝΕΑ

Η Ford Ευρώπης ανανεώνει με γρήγορους ρυθμούς τη γκάμα της (Focus, Mondeo, S-MAX κ.α.), όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά όσον αφορά το αυτοκίνητο πόλης. Τα αρχικά σχέδια δεν προέβλεπαν το λανσάρισμα ενός νέου Ka στη Γηραιά Ήπειρο, όμως στη συνέχεια η Ford έκανε στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του αυτοκινήτου πόλης θα εισαχθεί τελικά. Πότε όμως;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο περιθώριο της πανελλήνιας παρουσίασης του νέου Mondeo στην Αράχωβα, ακούσαμε ότι η εισαγωγή του νέου Ford Ka δεν προβλέπεται πριν από 2 χρόνια. Θυμίζουμε ότι προς το παρόν το Ka κυκλοφορεί ήδη στη Βραζιλία, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του. Ως «global car» στο πλαίσιο της στρατηγικής One Ford, θα έχει κοινή σχεδίαση σε όσες αγορές κυκλοφορήσει. Όμως φαίνεται πως η Ford Ευρώπης δεν έχει ακόμη καταλήξει στις οριστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου και για αυτό παρατηρείται η καθυστέρηση.

Σε αντίθεση με το Ka της προηγούμενης γενιάς, το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά 5θυρο και θα αναμετρηθεί με αυτοκίνητα όπως το Renault Twingo και το αναμενόμενο Opel Karl. Στη Ford απορρίπτουν ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελεί μία από τις ποιοτικότερες προτάσεις στην κατηγορία. Το εσωτερικό του όμως θα πρέπει να είναι ποιοτικότερο και ο εξοπλισμός πλουσιότερος από του Ka που κυκλοφορεί στη Βραζιλία, ώστε να γοητεύσει το ευρωπαϊκό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις του νέου Ka παραπέμπουν βέβαια πιο πολύ σε σουπερμίνι (μήκος 3,89 m., πλάτος 1,69 m., ύψος 1,52 m. και μεταξόνιο 2,5 m.). Οι κινητήρες στη Βραζιλία είναι ο 3κύλινδρος του 1 lt, χωρίς turbo όμως και με ισχύ στα 80 PS(αυξάνεται στα 85 PS στην έκδοση με καύσιμο την αιθανόλη) και ο 1.5 βενζίνης. Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Ka θα εφοδιάζεται βέβαια με πιο προηγμένους και ισχυρούς κινητήρες, όπως τον 1.0 EcoBoost 100 PS, με εκπομπές ρύπων κάτω από 100 g/km.