Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στοίχημα 394 εκατ. δολ. από την Toyota στα ιπτάμενα Ταξί

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στοίχημα 394 εκατ. δολ. από την Toyota στα ιπτάμενα Ταξί

ΝΕΑ

Στοίχημα 394 εκατ. δολ. από την Toyota στα ιπτάμενα Ταξί

ΝΕΑ

Ο ιαπωνικός κολοσσός επένδυσε συνολικά μισό δις. δολάρια για την κατασκευή ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota θα επενδύσει 394 εκατομμυρίων δολάρια στην Joby Aviation, μια start-up εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια για να κατασκευάσουν ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί. Η Joby Aviation εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω στα ηλεκτρικά αεροσκάφη και μέσω της τεράστιας επένδυσης που θα πραγματοποιήσει η Toyota η μικρή εταιρεία απέκτησε έναν πολύ δυνατό και σημαντικό συνεργάτη.

Σε αντίθεση με τις δεκάδες άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν επί του παρόντος ηλεκτρικά αεροσκάφη αυτού του είδους, η Joby είχε κρατήσει μέχρι τώρα μεγάλο μέρος του έργου της κρυφό. Όμως, με αφορμή την ανακοίνωση της επένδυσης, η εταιρεία αποφάσισε να μοιραστεί μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τα αεροσκάφη της- και μερικές εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Το πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος έχει έξι έλικες και πέντε θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πιλότου. Μπορεί να απογειωθεί κάθετα, σαν ελικόπτερο, και στη συνέχεια να πετάξει ευθεία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι τα 200 μίλια/ώρα, ενώ μπορεί να ταξιδέψει 150 μίλια με μία μόνο φόρτιση ενώ ο θόρυβος που προκαλούν οι έλικες και οι ηλεκτροκινητήρες είναι 100 φορές χαμηλότερος από εκείνον που παράγουν οι έλικες και οι κινητήρες ενός συμβατικού αεροσκάφους.

«Οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούν μακροπρόθεσμο στόχο για την Toyota και ενώ συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην αυτοκινητοβιομηχανία, η συμφωνία αυτή θέτει τα βλέμματά μας στον ουρανό. Καθώς αναλαμβάνουμε την πρόκληση των αεροπορικών μεταφορών μαζί με την Joby, πρωτοπόρο στον αναδυόμενο χώρο του eVTOL, εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες για επανάσταση στη μελλοντική μεταφορά και ζωή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα και χειμερινά ελαστικά

Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Advertisement

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;