Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νορβηγία: Αγόρασαν περισσότερα ηλεκτρικά

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νορβηγία: Αγόρασαν περισσότερα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Νορβηγία: Αγόρασαν περισσότερα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή μας και πλέον την περσινή χρονιά στη Νορβηγία κατάφεραν να ολοκληρώσουν το 2017 στην πρώτη θέση των πωλήσεων, αφήνοντας πίσω τους τη βενζίνη και το diesel. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και με βάση τα πρώτα επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μαζί με αυτές των υβριδικών έφθασαν στο 52% της αγοράς της χώρας το 2017, έναντι 40% το 2016. Μάλιστα, από μόνα τους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με τα plug-in υβριδικά, έκλεισαν το 2017 στο 39% επί συνόλου πωλήσεων, όντας και τα πρώτα σε πωλήσεις της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στα diesel/βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, αυτά για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έπεσαν κάτω από 50% στις πωλήσεις τους, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει και τα υπόλοιπα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Νορβηγία είναι η No 1 χώρα στην Ευρώπη σε φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού η φορολογία σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σχεδόν μηδενική, ενώ υπάρχουν ακόμη και προνόμια όπως δωρεάν parking, χαμηλότερα κόστη διοδίων, δωρεάν φόρτιση κ.ο.κ.

Ανά μοντέλο, στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρέθηκε το 2017 το VW Golf, δεύτερο ήταν το ηλεκτρικό BMW i3, τρίτο το Toyota RAV4 και τέταρτο το επίσης ηλεκτρικό Tesla Model X. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το Golf, όσο και το RAV4 διαθέτουν κάποιου είδους ηλεκτρική έκδοση, οι πωλήσεις των οποίων τα βοήθησε να αναρριχηθούν ψηλά στις πωλήσεις.

electric cars sales Norway 640