ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Η αναμονή σε ότι αφορά στον επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και η Λαμία είναι αυτή που θα αποτελέσει την έδρα του Εθνικού Μας Αγώνα.

Advertisement
Advertisement

 

Η μάχη στα ελληνικά βουνά επιστέφει φέτος στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αποτελεί τον δέκατο γύρο της σεζόν του 2021 και θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστόν, η Λαμία και το Λουτράκι είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Κέντρου του Αγώνα και η επιλογή της πρώτης, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στα γραφεία της Motorsport Greece.

Advertisement
Advertisement

Όμως και οι φίλοι των αγώνων στην Κορινθία, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι…

Hirvonen-Acropolis13back1000x600

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC.

Advertisement

Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους», δήλωσε ο Κος Αυγενάκης.

 

Advertisement

acropolis-2021-sinedriasi1000x600

Μία ανακοίνωση που ήρθε παρουσία στα γραφεία της επιτροπής στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ, των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος,  Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστές πολύ περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στις ειδικές διαδρομές και το πρόγραμμα του αγώνα. Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η χώρα μας έχει εξασφαλίσει τη θέση της και στο καλεντάρι του 2022!

Advertisement

Τέλος, φαίνεται πως… εισακούστηκε και η επιθυμία των χιλιάδων αναγνωστών μας αφού η Λαμία αποτέλεσε την πρώτη επιλογή τους, στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήσαμε τις προηγούμενες ημέρες!

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 4 ημέρες που διήρκησε η ψηφοφορία, ψήφισαν 18.252, με πρώτη επιλογή την Λαμία (51%) και δεύτερη το Λουτράκι (31%).:


Διαβάστε επίσης:
Ψήφισε που θέλεις να διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις
Ράλι Ακρόπολις με υβριδικά World Rally Cars το 2022
Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος – Δήλωση Μητσοτάκη (video)