Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη γραμμή παραγωγής η νέα C-Class Coupe

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη γραμμή παραγωγής η νέα C-Class Coupe

ΝΕΑ

Στη γραμμή παραγωγής η νέα C-Class Coupe

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της Mercedes στη Βρέμη υποδέχθηκε το νέο μεσαίο coupe της μάρκας. Η C-Class Coupe θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον προσεχή Δεκέμβριο, με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Θα μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής με το coupe και το cabrio αμάξωμα της E-Class.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα μακρόστενα πίσω φωτιστικά σώματα, ο πίσω διαχύτης με τη διπλή – χρωμιωμένη – απόληξη της εξάτμισης, και η πόρτα του χώρου αποσκευών που ανασηκώνεται εν είδει αεροτομής, τονίζουν το σπορ χαρακτήρα της Coupe και τη διαφοροποιούν από το οικογενειακό sedan. Πιο… οικείο το εμπρός μέρος, με το μεγάλο αστέρι στη μάσκα, τα φώτα LED και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Δεν είναι όμως μόνο οι γραμμές που καθιστούν την Coupe πιο σπορ από τη C-Class Sedan. Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 15 mm, ενώ και οι στάνταρ τροχοί είναι διαστάσεων 17 ιντσών (18 ιντσών στο πακέτο AMG Line). Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, προσφέρει μακρύτερο κατά 80 mm μεταξόνιο, ενώ παράλληλα έχει μεγαλύτερο μήκος (+95 mm) και πλάτος (+40 mm).

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες της C-Class Coupe, βενζίνης και diesel, πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνδυάζονται με start/stop. Βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι η C180 με τον 1.6 των 156 ίππων. Ακολουθούν οι δίλιτρες C200 (184 PS), C250 (211 PS) και C300 (245 PS). Στην πλευρά των diesel ο 2.2 διατίθεται δύο εκδόσεις, με 170 και 204 PS. Η κορυφαία AMG C63 Coupe εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8, που αποδίδει 476 και 510 ίππους σε δύο εκδόσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 3,9 sec, ενώ με το AMG Driver’s Package η τελική ταχύτητα φθάνει τα 290 km/h.