ΝΕΑ

Στη Γερμανία, η Tesla δίνει δική της επιδότηση για EVs

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γερμανία, η Tesla δίνει δική της επιδότηση για EVs

ΝΕΑ

Στη Γερμανία, η Tesla δίνει δική της επιδότηση για EVs

ΝΕΑ

Οι υποψήφιοι αγοραστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία θα πρέπει να πληρώσουν το συνολικό ποσό για το όχημα που τους ενδιαφέρει καθώς δεν υπάρχει πλέον το όφελος της κρατικής επιδότησης.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι κάτι καινούργιο και σαφώς δεν είναι είδηση. Οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν το ηλεκτρικό μοντέλο που επιθυμεί ο καθένας.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα επιδότησης στην τιμή αγοράς που εφαρμοζόταν από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έληξε απότομα στα τέλη του 2023, έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας.

Αυτή επέβαλε στην κατάργηση του σχετικού κονδυλίου στον (τότε) προς ψήφιση Προϋπολογισμό το οποίο θα προοριζόταν για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το συνολικό ποσό ήταν 60 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία διατέθηκαν σε άλλους τομείς της πραγματικής οικονομίας. Πλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί όσο ίσχυε η κρατική επιδότηση και η όποια αγορά γίνεται με την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου στο σύνολό του.

Όπως είναι γνωστό, αυτή η εξέλιξη μείωσε δραστικά τη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και στη Γερμανία και ανάγκασε τις εταιρείες να λάβουν μέτρα για να προσελκύσουν πελάτες. Όπως έγινε γνωστό, η Tesla κάνει «περιβαλλοντική έκπτωση» 6.000 ευρώ στην τιμή πώλησης του Model Y.

Η προσφορά της εταιρείας αφορά σε υπάρχοντα αυτοκίνητα τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους ως το τέλος Ιουνίου (τρέχοντος έτους). Η απόφαση αυτή ελήφθη από τα στελέχη με σκοπό να αυξήσουν όσο περισσότερο τις πωλήσεις τους.

Advertisement

Τον περασμένο Μάιο η Tesla είδε τις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων της να έχουν μειωθεί κατά 64% στη γερμανική αγορά, σε συγκριτικά με αυτές του ίδιου μήνα του 2023.

Όπως έγινε γνωστό, με την προσφορά που κάνει ως το τέλος του μήνα, η βασική έκδοση του Model Y στη Γερμανία ξεκινά πλέον από τα 38.990 ευρώ, ενώ το Model Y Performance από τα 53.900 ευρώ.

Advertisement