Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το B-crossover της Skoda (+vid)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το B-crossover της Skoda (+vid)

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το B-crossover της Skoda (+vid)

ΝΕΑ

Όπως υποσχέθηκε η Skoda, θα παρουσιάσει το Vision X έτοιμο για παραγωγή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του ιδίου στην ίδια εκδήλωση. Το επίσημο λανσάρισμα του στην Ευρώπη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να διατηρήσει το όνομα “Vision X” του πρωτότυπου, καθώς η λογική λέει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Mladá Boleslav αποφάσισε να ακολουθήσει ένα όνομα που θα ξεκινά ως είθισται με το “K.” Αυτό θα είχε νόημα λαμβάνοντας υπόψη τα Karoq και Kodiaq αλλά και τα Kamiq και Kodiaq GT της Κίνας. Όχι ότι αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αλλά το νέο “αστικό crossover” όπως χαρακτηρίζεται από τη Skoda θα χτιστεί επάνω στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen. Περισσότερα στοιχεία δεν υπάρχουν προς το παρόν, αλλά η teaser εικόνα μας επιτρέπει να δούμε τη διάταξη των ξεχωριστών LED προβολέων που εφαρμόζονται στα μεγαλύτερα αδέλφια του. Οι μέρες των ταπεινών μοντέλων Skoda έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αν λάβετε υπόψη ότι το ανώνυμο crossover της κατηγορίας Β θα έχει φλας τύπου ledοταινίας.

Το νέο crossover της Skoda δεν θα είναι το μοναδικό μοντέλο με την ιδιόμορφη διάταξη χωριστών προβολέων, αφού τα Hyundai Kona και Citroën C3 Aircross εφοδιάζονται ήδη με αυτά. Αυτό που θα χαρακτηρίζει το Vision X παραγωγής θα είναι τα τυπικά στοιχεία ενός Skoda: Ευρύχωρο εσωτερικό, μεγάλος κορμός και στιβαρή ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Skoda-vision-x-concept-tsiro-530

Όπως και τα αδελφά μοντέλα VW T-Cross και SEAT Arona, έτσι και το crossover τσέπης της Skoda θα προσφέρεται πιθανότατα με μια σειρά 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης. Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν diesel μονάδες στη γκάμα, αλλά δεδομένου πως το ανανεωμένο Fabia δεν διαθέτει πια κινητήρα TDI, το νέο ημίψηλο Skoda ενδέχεται να κινείται αποκλειστικά από τους εξαιρετικούς και δοκιμασμένους τούρμπο βενζινοκινητήρες TSI. Περισσότερα στη Γενεύη την Άνοιξη, αν και έχουμε την αίσθηση ότι μια online αποκάλυψη θα συμβεί λίγες μέρες νωρίτερα.