Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Ferrari ο τίτλος του κινητήρα της χρονιάς

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Ferrari ο τίτλος του κινητήρα της χρονιάς

ΝΕΑ

Στη Ferrari ο τίτλος του κινητήρα της χρονιάς

ΝΕΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο V8 3.9 twin turbo κινητήρας της Ferrari που κινεί τις 488 GTB, Spider και Pista κερδίζει την διάκριση του καλύτερου κινητήρα της χρονιάς στον διεθνή θεσμό Engine of The Year.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

«Στην 488GTB ο V8 κινητήρας της Ferrari είχε καταφέρει να αγγίξει το απόλυτο μεταξύ απόδοσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών που θα μπορούσε να υπάρξει από ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο. Στην Pista οι άνθρωποι της Ferrari ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Είναι ένα έργο τέχνης». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια του Dean Slavnich, αντιπροέδρου της επιτροπής του International Engine of The Year Awards. Ο θεσμός συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια παρουσίας και σε αυτόν συμμετέχουν 68 εκλέκτορες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Κουνίτης, συνεργάτης του περιοδικού 4Τροχοί.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο κινητήρας της Ferrari κερδίζει τον τίτλο μεταξύ όλων των κινητήρων από όλες τις κατηγορίες, που συμμετέχουν στο θεσμό. Μάλιστα η φετινή του επικράτηση ήταν εμφατική καθώς έλαβε 300 περισσότερους βαθμούς από τον δεύτερο κινητήρα που ήταν ο 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενους boxer της Porsche. Επιπλέον ο 3.9 V8 twin turbo κέρδισε φυσικά τη διάκριση στην κατηγορία των κινητήρων 3 έως 4 λίτρων καθώς και αυτή για τον καλύτερο κινητήρα επιδόσεων ενώ νίκησε και στην ειδική ψηφοφορία του καλύτερου κινητήρα στα 20 έτη του θεσμού.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες η Ferrari σημείωσε δύο ακόμα νίκες με τον 6,5lt V12 της 812 Superfast που αναδείχθηκε καλύτερος νέος κινητήρας και καλύτερος κινητήρας άνω των 4 λίτρων. Από εκεί και πέρα η ηλεκτρική μονάδα της Tesla των Model S και Χ ήταν νικήτρια για τον Πράσινο κινητήρα και τον καλύτερο ηλεκτρικό κινητήρα. Ο 1.0 TSI της VW αναδείχθηκε καλύτερος κινητήρας κάτω του 1 λίτρου και ο 1.2 PureTech του ομίλου PSA καλύτερος στα 1-1,4 λίτρα. Η υβριδική μονάδα της BMW i8 κέρδισε στα 1.4-1.8 λίτρα και ο 2λιτρος turbo της Porsche στα 1.8-2.0 λίτρα. Τέλος τη διάκριση στα 2.0-2.5 λίτρα πήγε στον 2.5 TFSI της Audi ενώ τα 2.5-3.0 λίτρα κέρδισε ο 3λιτρος turbo της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Ferrari-488-GTB-engine45678654harpi640