ΝΕΑ

Στη Ferrari δεν αρέσουν οι απομιμήσεις

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Ferrari δεν αρέσουν οι απομιμήσεις

ΝΕΑ

Στη Ferrari δεν αρέσουν οι απομιμήσεις

ΝΕΑ

Πάνω από 400.000 αντικείμενα-μαϊμού κατάστρεψε η Ferrari το 2023.

Advertisement
Advertisement

Στα τουριστικά μέρη αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους τα καταστήματα με κάθε είδους σουβενίρ και αναμνηστικά. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς αναμνηστικά κάθε είδους συνήθως από μεγάλες μάρκες που φυσικά δεν είναι γνήσια. Για παράδειγμα, ένα καπελάκι ή ένα πορτοφόλι με το λογότυπο της Ferrari σίγουρα θα μπορούσες να το αγοράσεις για λίγα ευρώ.

Αυτά τα «μαϊμού» αξεσουάρ θέλει με κάθε τρόπο να κυνηγήσει η Ferrari καθώς εκτός από οικονομική ζημιά, κάνει κακό και στην εταιρική εικόνα. Πρόσφατα η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τα ψεύτικα αξεσουάρ που κατάσχεσε και κατάστρεψε το 2023. Μιλάμε για πάνω από 400.000 τεμάχια κάθε είδους που πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Το πρώτο αντικείμενο στη λίστα ήταν τα είδη ρουχισμού με 100.351 κομμάτια να καταστρέφονται. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα γυαλιά ηλίου με 91.229 τεμάχια, ενώ ακολουθούν τα ψεύτικα ρολόγια (60.903 τεμάχια) και τα ψεύτικα πορτοφόλια. Στη λίστα επίσης υπάρχουν αρώματα, παπούτσια, τσάντες, μπάλες, ζώνες ακόμα και 800 ηλεκτρικά πατίνια!

Advertisement
Advertisement

Εκείνο ωστόσο που σίγουρα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα είναι ότι η Ferrari βρήκε και κατάστρεψε τρία ολόκληρα αυτοκίνητα. Μάλιστα, μία από αυτές ήταν μια Ferrari 360 η οποία οδηγήθηκε ολόκληρη στην πρέσα και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Ferrari πάντως είναι αρκετά αυστηρή με τις πλαστές κατασκευές. Ακόμα και όταν ζήτησε από συνεργάτες της να κατασκευάσουν επτά αντίγραφα για την ταινία Enzo, έβαλε τον όρο ότι μόλις ολοκληρωθεί η ταινία θα παραχωρηθούν στο εργοστάσιο. Μαντέψτε τι τα έκανε η Ferrari; Τα κατάστρεψε φυσικά!