Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Δήλωση άφιξης Οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα!

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Δήλωση άφιξης Οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Στη Δήλωση άφιξης Οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τροποποίησε την παλαιά νομοθεσία και πλέον σε όλα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα θα δηλώνονται και τα χιλιόμετρα που αναγράφει το κοντέρ.

Advertisement
Advertisement

Αλλάζει και πάλι ο τρόπος της Δήλωσης Άφιξης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα για σκοπούς επιβολής Τέλους Ταξινόμησης σύμφωνα με Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα τροποποιείται η Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ με αριθμό 1051/6.2.2019 και τίτλο: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διατυπώσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 129 του ν. 2960/2001, ως προς τη δήλωση άφιξης κοινοτικών οχημάτων, για σκοπούς επιβολής τέλους ταξινόμησης» (Β’ 434).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη νέα Απόφαση η οποία έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022 ο εισαγωγέας θα πρέπει να συμπληρώσει στη Δήλωση Άφιξη Οχήματος πέραν των γνωστών στοιχείων και τα διανυθέντα χιλιόμετρα!

Ειδικότερα η Απόφαση αναγράφει ότι: «Άρθρο 1

Η υπό στοιχεία Α.1051/6.2.2019 (Β’ 434) απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τροποποιείται, ως ακολούθως:

Advertisement

1.Η παρ. 2 του άρθρου 5 αντικαθίσταται, ως εξής:

«2. Στη Δ.Α.Ο. συμπληρώνονται τα στοιχεία του υπόχρεου προσώπου για την υποβολή της Δήλωσης, τα στοιχεία του οχήματος, τα στοιχεία του παραλήπτη, το τελωνείο προορισμού, η ημερομηνία άφιξης του οχήματος, και ειδικότερα για τα μεταχειρισμένα οχήματα και τα διανυθέντα, κατά την είσοδο του οχήματος στη χώρα, χιλιόμετρα.».

Advertisement

2.Η παρ. 3 του άρθρου 8 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της Δ.Α.Ο., εκτός από τη συμπλήρωση των στοιχείων του υπόχρεου προσώπου υποβολής της Δήλωσης και των στοιχείων του οχήματος, συμπληρώνονται, μεταξύ άλλων, αναλυτικά τα στοιχεία του παραλήπτη του οχήματος και το τελωνείο προορισμού, με βάση τον τόπο προορισμού που δηλώνεται, η ημερομηνία άφιξης του οχήματος και ειδικότερα για τα μεταχειρισμένα οχήματα και τα διανυθέντα, κατά την είσοδο του οχήματος στη χώρα, χιλιόμετρα.».

3.Στο έντυπο με τίτλο «Δήλωση Άφιξης Οχήματος από χώρα της Ε.Ε., όπως περιλαμβάνεται στο Παράρτημα της υπό στοιχεία Α.1051/6.2.2019 (Β’ 434) απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. , προστίθεται νέο πεδίο «Διανυθέντα χιλιόμετρα» για τα μεταχειρισμένα οχήματα και το Παράρτημα της ως άνω απόφασης αντικαθίσταται από το Παράρτημα της παρούσας απόφασης.

Advertisement

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Μαρτίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Απίστευτο: Δείτε τι ζητούν έμποροι μεταχειρισμένων ΙΧ για τα γυρισμένα χιλιόμετρα
ΚΤΕΟ: Στο στόχαστρο τα diesel και τα γυρισμένα χιλιόμετρα