Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη CES 2016 το Bolt παραγωγής

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη CES 2016 το Bolt παραγωγής

ΝΕΑ

Στη CES 2016 το Bolt παραγωγής

ΝΕΑ

Σε λιγότερο από δύο μήνες και συγκεκριμένα στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) 2016 που διεξάγεται στις 6-9 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του Bolt.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το μικρό EV πόλης της Chevrolet, που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο πριν από έντεκα μήνες, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Από τότε η GM έχει ανακοινώσει πως θα το δούμε στις αγορές στα τέλη του 2016 αλλά και πως έχει συνάψει «συμμαχία» με την LG.

Η κορεάτικη εταιρεία θα παρέχει τον ηλεκτροκινητήρα (σε σχέδιο της GM), τη μονάδα μετατροπής ισχύος DC-AC, το φορτιστή, το σύστημα κλιματισμού, τις συστοιχίες των μπαταριών, τη μονάδα διανομής τάσης στα διάφορα μέρη, το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας κ.α. (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

Chevrolet-Bolt-EV-Concept-B640

Άρα ειδικά βάσει αυτής της συνεργασίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως επιλέχθηκε για την επίσημη πρώτη, όχι μία καθεαυτού έκθεση αυτοκινήτου αλλά η CES όπου επιδεικνύεται ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά κυκλοφορεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Chevrolet, το Bolt θα κοστίζει γύρω στις 30.000 δολάρια και θα αποτελέσει έναν οικονομικότερο αντίπαλο του BMW i3. Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων.

Advertisement

Chevrolet-Bolt-EV-Concept-C640