Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στερνό αντίο για την Jaguar F-Type Rally στην Ουαλία

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στερνό αντίο για την Jaguar F-Type Rally στην Ουαλία

ΝΕΑ

Στερνό αντίο για την Jaguar F-Type Rally στην Ουαλία

ΝΕΑ

Την τελευταία της δημόσια εμφάνιση έκανε η ξεχωριστή και ιδιαίτερη Jaguar F-Type προδιαγραφών rally. H cabrio F-Type αποχαιρέτισε το κοινό στο ράλι της Ουαλίας την προτελευταία ημέρα του αγώνα, όπως της αρμόζει.

Advertisement
Advertisement

 

Η Jaguar δημιούργησε πέρσι δύο μοναδικές F-Type στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της εταιρίας και για να αποτίνει φόρο τιμής στην XΚ 120 του 1948, του πρώτου σπορ αυτοκινήτου της που θεωρούνταν ως το ταχύτερο της εποχής του.

Advertisement
Advertisement

Στα χέρια μάλιστα του Ian Appleyard, η XK 120, στις αρχές τις 10ετίας του 1950 συμμετείχε σε τρία ράλι στις Αλπείς χωρίς να συλλέξει ούτε έναν βαθμό ποινής ενώ την ίδια εποχή κέρδισε το ολλανδικό ράλι αλλά και το βρετανικό RAC.

Οι δύο F-Type που ανακατασκευάστηκαν έγιναν έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές της FIA με τον δίλιτρο turbo κινητήρα της Jaguar να αποδίδει 300 ίππους. Η αγωνιστικών προδιαγραφών F-Type δεν συμμετείχε επίσημα στον αγώνα αλλά έκανε έναν “γύρο επίδειξης” για να θαυμάσει ο κόσμος τις δυνατότητές της. Το έκανε μάλιστα στα χέρια της Jade Paveley, της περσινής πρωταθλήτριας Junior στο ασφάλτινο πρωτάθλημα της Ουαλίας.

Advertisement

Οι δύο F-Type Rally έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους πέρσι το Νοέμβριο και έπειτα από 12 μήνες εμφανίσεων σε διάφορα events της βρετανικής εταιρίας οι άνθρωποι της Jaguar έκριναν πως το ράλι της Ουαλίας ήταν ο ιδανικός αγώνας για μια τελευταία δημόσια εμφάνιση. Τι θα απογίνουν παραμένει άγνωστο, δεν αποκλείεται όμως να τα δούμε σε κάποια δημοπρασία λογικά για καλό σκοπό.

Advertisement