Στα τέλη του 2019 το πρώτο ηλεκτρικό Skoda Citigo | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Στα τέλη του 2019 το πρώτο ηλεκτρικό Skoda Citigo

Το μίνι της Skoda, το Citigo, θα αποκτήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα λανσαριστεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς, προσφέροντας μηδενικούς ρύπους, αλλά και αυξημένη αυτονομία κίνησης.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Alain Favey, υπεύθυνου marketing και πωλήσεων της Skoda, το νέο ηλεκτρικό μίνι θα έχει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση η οποία θα αγγίζει τα 300 χλμ. Ως προς το πως θα ονομάζεται, ο κ. Favey αποκάλυψε ότι το νέο μοντέλο θα λέγεται είτε Citigo E, είτε Citigo-e.

Το νέο ηλεκτρικό Citigo θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda. Θα βασίζεται φυσικά πάνω στο Citigo, όμως σε σχέση με την τωρινή ηλεκτρική εκδοχή του «αδελφού» VW up! (το e-up!) θα έχει αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία όπως προείπαμε, λόγω της νέας μπαταρίας που θα φέρει.

Πάντως, εκτός του Citigo E (ή Citigo-e), αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση θα έχει και το επίσης «αδελφό» SEAT Mii, ενώ και το VW e-up! θα λάβει το νεότερο αυτό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που θα του επιτρέψει να αυξήσει την αυτονομία κίνησής του.

Citigo 640 (2)

Log In or Create an account