Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα τέλη Μαΐου θα δούμε το ανανεωμένο Yeti

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα τέλη Μαΐου θα δούμε το ανανεωμένο Yeti

ΝΕΑ

Στα τέλη Μαΐου θα δούμε το ανανεωμένο Yeti

ΝΕΑ

Θέμα εβδομάδων είναι το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά του μικρού crossover της Skoda, το οποίο επανασχεδιάστηκε και απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό. Όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr, είναι πιθανό η διάθεση του Yeti facelift να αρχίσει πριν το ημερολόγιο δείξει Ιούνιο. Η Skoda παρουσιάζει δύο εκδόσεις, μία για την πόλη και μία με off road εμφάνιση και όνομα Outdoor.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η δεύτερη ξεχωρίζει από τους ελαφρά διαφοροποιημένους προφυλακτήρες, με πιο εμφανείς προστατευτικές ποδιές, τους ασημί εξωτερικούς καθρέπτες αλλά και τα πλαϊνά προστατευτικά πλαστικά που είναι σε μαύρο χρώμα. Στο Yeti με την… αστική εμφάνιση είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, δίνοντας στο crossover πιο πολυτελή εμφάνιση.

Σύμφωνα με την πληροφορίες μας, μία από τις πρώτες εκδόσεις του ανανεωμένου Yeti που θα πωλούνται στη χώρα μας θα είναι η «πράσινη» GreenLine με τον 1.6 TDI. Σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,6 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 119 g. CO2 ανά km. Το συγκεκριμένο Yeti επιταχύνει στα 100 km/h σε 12,1 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 176 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επίσης τον 1.2 TSI που αποδίδει 105 PS για το προσθιοκίνητο μοντέλο, τους 1.4 και 1.8 TSI (με 122 και 160 PS αντίστοιχα), όπως και τους diesel 1.6 ισχύος 105 PS και 2.0 με 110, 140 και 170 PS. Ανάλογα με τους κινητήρες διατίθεται σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη Haldex πέμπτης γενιάς, αλλά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, 6 ή 7 σχέσεων.

Το πακέτο Green tec (start/stop, επανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης) θα μπορεί να συνδυαστεί με τις εκδόσεις 1.4 TSI με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 1.6 TDI με DSG 7 σχέσεων και 2.0 TDI 140 PS με χειροκίνητο 6άρι. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιες από αυτές τις εκδόσεις θα εισαχθούν στην Ελλάδα.

Ο εξοπλισμός του Yeti αναβαθμίζεται με κάμερα οπισθοπορείας στο προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης. Επίσης η όπισθεν επιλέγεται αυτόματα και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του. Το σύστημα «KESSY» επιτρέπει στο όχημα να ξεκλειδώσει, να κλειδώσει αλλά και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα ακόμη και αν το κλειδί είναι στην τσέπη του οδηγού.