Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η νέα BMW X8 M

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η νέα BMW X8 M

ΝΕΑ

Στα σκαριά η νέα BMW X8 M

ΝΕΑ

Η BMW και το M Division ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μέσα στο 2021 το νέο τους δημιούργημα, την κορυφαία έκδοση του νέου SUV, Χ8.

Advertisement
Advertisement

 

Πρώτα από όλα όμως ο Βαυαρός κατασκευαστής κατοχύρωσε το όνομα της παραπάνω έκδοσης, όπως αναφέρουν μέλη του φόρουμ «X7forum.com», τα οποία δημοσιεύουν και το επίσημο έγγραφο του Γερμανικού γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και σημάτων (DPMA). Σύμφωνα αυτό, η BMW συμπλήρωσε την απαραίτητη αίτηση στις 23 Μαρτίου 2020, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει λάβει και επίσημα τα εμπορικά δικαιώματα.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον άμεσο ανταγωνιστή του Audi RS Q8, αν και η λογική λέει πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο twin-turbo V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων, που ήδη τοποθετείται στις X5/X6 M Competition, με ισχύ 625 ίππων και 750 Nm ροπής. Άλλες πηγές, όπως η ιστοσελίδα www.bmwblog.com αναφέρουν ότι η κορυφαία έκδοση της X8 θα έχει τον κωδικό «M45e», δείχνοντας ότι θα έχει plug-in hybrid τεχνολογία, όμοια με αυτή της ήδη υπάρχουσας X5 xDrive45e με συνδυαστική απόδοση 394 PS και 600 Nm ροπής. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κορυφαία έκδοση του νέου premium γερμανικού SUV θα διαθέτει υβριδικής τεχνολογίας μοτέρ (θερμικό σύνολο και ηλεκτροκινητήρα 150kW), με συνδυαστική απόδοση 760 ίππους και ροπή που θα αγγίζει τα 1.001 Nm.

H νέα BMW X8 (G09) θα αποτελεί μία μεγαλύτερη σε διαστάσεις έκδοση της X7, με την οποία θα μοιράζονται το ίδιο πάτωμα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει μία τετραθέσια διάταξη με σαφή premium υλικά και τεχνολογικές καινοτομίες, έχοντας βασικό στόχο την πολυτέλεια και άνεση.