Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η μελλοντική Porsche Macan EV;

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η μελλοντική Porsche Macan EV;

ΝΕΑ

Στα σκαριά η μελλοντική Porsche Macan EV;

ΝΕΑ

Ένας ηλεκτρικός διάδοχος για την Porsche Macan δεν αποτελεί μυστικό εδώ και καιρό, ωστόσο, ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε πρόσφατα μια νέα εξέλιξη. Όπως όλα δείχνουν, το νέο μοντέλο δεν θα μοιάζει αρκετά στο σημερινό μοντέλο, αλλά ας αφήσουμε το σκίτσο που αποκαλύπτει περισσότερα.

Advertisement
Advertisement

 

Προερχόμενα από τον Ρώσο σχεδιαστή Evgeny Tkachev, τα συγκεκριμένα εικονοστοιχεία εμφανίστηκαν λίγο πριν την επίσημη επιβεβαίωση. Ωστόσο, ο δημιουργός τους φαίνεται να έχει ενσωματώσει αρκετά ενδιαφέροντα στιλιστικά στοιχεία από την Taycan. Στην πραγματικότητα, η απόδοση εμπνέεται από μια EV έκδοση της Panamera προκειμένου να προσαρμοστεί στο ογκώδες σώμα ενός πολυτελούς crossover, με την άρρηκτη σχέση των δύο αυτοκινήτων να μοιάζει αρκετά με εκείνη που συνδέει αντίστοιχα το Tesla Model X με το Model S. Ελπίζουμε οι σχεδιαστές του Zuffenhausen να προχωρήσουν τελικά ένα βήμα πιο πέρα, όταν πρόκειται βέβαια να εμφανίσουν το ύψος του επερχόμενου crossover.

H Macan EV όπως όλα δείχνουν πρόκειται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 2021, ενώ η έκδοση με κινητήρα εσωτερικής τοποθετείται στο 2023. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή. Αναφερόμαστε σε μια κατηγορία που χαρακτηρίζεται ως η πιο πρόσφορη εμπορικά για την Porsche οπότε καταλαβαίνεται τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης κίνησης. Όπως συνέβη και με την Taycan, οι Turbo εκδόσεις του ηλεκτρικού crossover θα φθάσουν πρώτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες με πιο βαρύ προσωπικό προϋπολογισμό θα πρέπει να επιλέξουν τις ICE Macan. Μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχει στα σκαριά και η πιθανή επερχόμενη εκδοχή της Mission E Cross Turismo, οπότε καταλαβαίνετε πως οι άνθρωποι της Porsche έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους…

Advertisement
Advertisement