Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα σπορ Toyota Yaris!

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ένα σπορ Toyota Yaris!

ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα σπορ Toyota Yaris!

ΝΕΑ

Τα μαντάτα που φτάνουν από την έκθεση του Τόκιο, κάνουν λόγο για μία νέα ισχυρότερη εκδοχή του Yaris, όπως σχολίασε ο αρχιμηχανικός της Toyota στα σπορ μοντέλα, ο Tetsuya Tada.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Εδώ και πολλά χρόνια, η Toyota απέχει από τα σπορ μοντέλα, ειδικά από την μικρή και μικρομεσαία κατηγορία. Αυτό, μάλλον θα αλλάξει με την συμμετοχή της ιαπωνική εταιρίας στο πρωτάθλημα WRC, σηματοδοτώντας την έλευση σπορ μοντέλων, π.χ. ένα γρήγορο Yaris που να μπορεί να αντιμετωπίσει μοντέλα, όπως τα Ford Fiesta ST και VW Polo GTI.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό hot-hatch για την εταιρία μας» δήλωσε ο Tada στο περιοδικό CarAdvice. «Το χρειαζόμαστε, αφού από το 2017 θα επιστρέψουμε στα ράλι και στο WRC. Τι λέτε για ένα γρήγορο Yaris;» είπε συνεχίζοντας στην συνέντευξή του, σημειώνοντας πως δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση (όχι πως περιμέναμε κάτι τέτοιο). Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως στην Ιαπωνία τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορεί το Vitz GRMN (το εκεί Yaris) με turbo κινητήρα 1.500 cc και ισχύ στα 152 άλογα με 5άρι σαζμάν. Ίσως έφτασε η ώρα από του χρόνου για μια αναβαθμισμένη εκδοχή και για την Ευρώπη. Για για να δούμε…

Advertisement
Advertisement