Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα νέο κεντρομήχανο Hyundai (video)

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ένα νέο κεντρομήχανο Hyundai (video)

ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα νέο κεντρομήχανο Hyundai (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai δεν μένει μόνο στα πρωτότυπα (όπως το RM19 που βλέπετε), αλλά ετοιμάζει αυτοκίνητο παραγωγής εκπληρώνοντας τα όνειρα πολλών petrolheads.

Advertisement
Advertisement

Από το 2014, η Hyundai λανσάρει πρωτότυπα μοντέλα που φέρουν κινητήρα πίσω από τα καθίσματα και το πιο πρόσφατο concept είναι το RM19, το οποίο συναντάμε στο Σαλόνι του Los Angeles.

Αυτή η επιμονή της κορεατικής εταιρείας απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα είναι να διαθέσει κεντρομήχανο αυτοκίνητο παραγωγής στο άμεσο μέλλον. Σε λίγα χρόνια, η Hyundai θα λανσάρει ένα τέτοιο σπορ μοντέλο χαροποιώντας αρκετούς λάτρεις της φίρμας. Μάλιστα, η παραπάνω είδηση προέρχεται από τις δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles. Τα δημοσιεύματα θέλουν το αυτοκίνητο παραγωγής να βασίζεται στο πρωτότυπο Veloster RM19, χωρίς όμως τα υπερβολικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Παράλληλα, ο 2λιτρος κινητήρας του μελλοντικού N αναμένεται να μην αποδίδει 390 ίππους όπως το πρωτότυπο, αλλά ελπίζουμε να φτάνει κοντά στις επιδόσεις του. Το διθέσιο concept είναι πισωκίνητο και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ίδιο με αυτό των αγωνιστικών TCR και μπορεί να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement