ΝΕΑ

Στα ύψη η εμπορική αξία της Lamborghini

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα ύψη η εμπορική αξία της Lamborghini

ΝΕΑ

Στα ύψη η εμπορική αξία της Lamborghini

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες χρηματιστηριακές αναφορές η εμπορική αξία της Lamborghini έχει εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα, φθάνοντας την τιμή ρεκόρ των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικά ανοδική πορεία των πωλήσεων της Lamborghini μετά την έλευση της Urus έχει παρασύρει μαζί της και την εμπορική αξία της εταιρίας η οποία σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg αγγίζει τα 11 δις. δολάρια. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει για τον όμιλο VW την πόρτα για διάθεση μέρους του μετοχικού πακέτου της Lamborghini σε δημόσια διαβούλευση.

Το επίπεδο πωλήσεων που έχει επιφέρει η Urus έχει βοηθήσει την Lamborghini να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδα πολύ κοντινά σε αυτά της Ferrari. Χαρακτηριστικό είναι πως την περσινή χρονιά ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε αύξηση της τάξης του 51% φθάνοντας τις 5.750 μονάδες από τις οποίες περισσότερα από 1.700 αυτοκίνητα ήταν Urus. Η εξαιρετική εμπορική πορεία αναμένεται μάλιστα να ενταθεί τα επόμενα χρόνια με την έλευση της νέας Aventador αλλά και του νέου υβριδικού hypercar που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW φαίνεται να εξετάζει διάφορα σενάρια κεφαλαιακής του ενίσχυσης μέσω διάθεσης μετοχικού μεριδίου των εταιριών της οι οποίες έχουν φθάσει τις 12. Θυμίζουμε πως η Lamborghini όπως και η Ducati ανήκει επίσημα στην Audi η οποία από την μεριά της ελέγχεται από την διοίκηση του ομίλου VW.