Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα αζήτητα η Porsche Type 64

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα αζήτητα η Porsche Type 64

ΝΕΑ

Στα αζήτητα η Porsche Type 64

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Porsche, η Type 64, έμεινε χωρίς αγοραστή, μετά από ένα τραγικό λάθος κατά την διάρκεια της δημοπρασίας του RM Sotheby’s.

Advertisement
Advertisement

 

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι το προσωπικό αυτοκίνητο του Ferdinand Porsche, η Type 64, να σημειώσει ρεκόρ αγοραπωλησίας μοντέλου της γερμανικής φίρμας, στην δημοπρασία του RM Sotheby’s, εν τούτοις μία «γκάφα» εκ μέρους των υπευθύνων του οίκου, έφερε τα πάνω κάτω. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο παρουσιαστής ανέφερε ότι η δημοπρασία του συγκεκριμένου μοντέλου θα ξεκινούσε από τα 13 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στις οθόνες εμφανίστηκε το ποσό των 30 εκατομμυρίων. Οι πρώτες αντιδράσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων δεν φαίνεται να άλλαξαν κάτι, καθώς το σύστημα συνέχιζε να παρουσιάζει αλλόκοτα ποσά, τα οποία έφτασαν μέχρι και τα 70 εκατομμύρια, αντί των 17 εκατομμυρίων που έπρεπε να εμφανιστούν. Φυσικά, το κοινό δεν σταμάτησε να γιουχάρει και να στέλνει ειρωνικά σχόλια στα social media, ενώ η δημοπρασία δεν πήρε την τροπή που επιθυμούσαν όλοι, με την Type 64 να μην φτάνει το απαιτούμενο αρχικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Type 64 ξεκινά το 1939, όταν ο Ferdinand Porsche, τότε μέλος των Ναζί, αλλά και των παραστρατιωτικών μελών των SS, αποφάσισε να σχεδιάσει μία σπορ εκδοχή του VW Beetle. Εκείνη την εποχή η Porsche ως εταιρεία δεν είχε καν ιδρυθεί, κάτι που συνέβη μία δεκαετία μετά, το 1948. Το γεγονός αυτό έχει κάνει πολλούς να θεωρούν, δικαίως ή αδίκως, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι ουσιαστικά το πρώτο της φίρμας. Επίσης, τα περισσότερα από τα μηχανικά της μέρη προέρχονται από την Volkswagen, ενώ διαθέτει και εξαρτήματα από τη Fiat και άλλους κατασκευαστές.