Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπανιότατη Mercedes-Benz 500 TE AMG σε τιμή ευκαιρίας

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπανιότατη Mercedes-Benz 500 TE AMG σε τιμή ευκαιρίας

ΝΕΑ

Σπανιότατη Mercedes-Benz 500 TE AMG σε τιμή ευκαιρίας

ΝΕΑ

Μια μοναδική ευκαιρία θα έχουν οι φίλοι της Mercedes-Benz και λάτρεις της βελτιωτικής εταιρίας AMG που θα συμμετέχουν στην δημοπρασία της RM Sotheby’s στο Essen, εκεί όπου θα βγει στο σφυρί και αυτή η σπανιότατη Mercedes-Benz 500 TE AMG.

Advertisement
Advertisement

 

Η Mercedes-Benz 500 TE AMG που βλέπετε στις οθόνες σας προέρχεται από την εποχή που η AMG ήταν ακόμη ένας ανεξάρτητος βελτιωτής και είχε ήδη αποκτήσει φήμη για τις ποιοτικές βελτιώσεις που πραγματοποιούσε σε στάνταρ μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Εκείνη την εποχή μία από τις βελτιώσεις που πραγματοποιούσε ήταν η τοποθέτηση του μεγάλου V8 των πέντε λίτρων της Mercedes κάτω από το καπό της W123. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά βελτιωμένων αυτοκινήτων τόσο ποθητή είναι το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα με την RM Sotheby’s να κάνει λόγο για μόλις δύο station wagon, δύο sedan και ένα coupe.

Η γνωστή εταιρία δημοπρασιών αναφέρει ότι λίγα είναι γνωστά για την ιστορία αυτής της Mercedes-Benz 500 TE AMG που ανακαλύφθηκε το 2013 από τον Henric Nieminen, έναν λάτρη των δημιουργιών της AMG. Από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακριβώς αν πρόκειται για γνήσια μετατροπή της γερμανικής βελτιωτικής εταιρίας με την RM Sotheby’s να αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως αν δεν είναι έτσι τότε η βελτίωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από κάποιον που ήξερε ακριβώς τι έκανε και λογικά εργαζόταν για την εταιρία.

Advertisement

Αυτός είναι και ο λόγος που η κατάμαυρη και σε εξαιρετική κατάσταση Mercedes-Benz 500 TE AMG θα βγει στο σφυρί τον ερχόμενο Απρίλιο σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Essen της Γερμανίας, με εκτίμηση για την τελική της τιμή αρκετά συγκρατημένη (60.000-70.000 ευρώ) για την σπανιότητα αλλά και την κατάστασή της, έχοντας στο βιογραφικό της και μια εμφάνιση στο αμερικάνικο Top Gear.

Advertisement