ΝΕΑ

Επικίνδυνο το αυτοκίνητο στης Xiaomi; Δείτε το video

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικίνδυνο το αυτοκίνητο στης Xiaomi; Δείτε το video

ΝΕΑ

Επικίνδυνο το αυτοκίνητο στης Xiaomi; Δείτε το video

ΝΕΑ

Τα συνεχή ατυχήματα με το νέο Xiaomi SU7 δείχνουν ότι ο δρόμος από τα τηλέφωνα στα αυτοκίνητα είναι ακόμα μακρύς και επίπονος.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ακούστηκαν για το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi (μέχρι και ότι θα σβήσει από τον χάρτη την Porsche Taycan) όμως η προσγείωση στην πραγματικότητα για τους Κινέζους είναι δύσκολη.

Σε video που κυκλοφόρησε φαίνεται ένα SU7 να κάνει δοκιμές στην πίστα. Όμως σε μία απότομη αριστερή στροφή, μετά την ευθεία της πίστας, το αυτοκίνητο βγαίνει εκτός δρόμου και χτυπά με δύναμη στις μπαριέρες

Από ότι φαίνεται οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, καθώς άνοιξαν οι αερόσακοι και τα προστατευτικά λάστιχα της πίστας έκαναν την δουλειά τους.

Advertisement
Advertisement

Όμως η ζημιά στο αυτοκίνητο και στην φήμη της Xiaomi είναι αρκετά μεγάλη. Πολύ δε περισσότερο όταν στο ίδιο video εξηγείται γιατί έγινε αυτό το περιστατικό και διάφορα άλλα στοιχεία που δείχνουν την προχειρότητα με την οποία βγήκε το αυτοκίνητο σε κυκλοφορία.

Όπως βλέπουμε είναι εκπληκτικό ότι το σύστημα φρένων έχει καταρρεύσει εντελώς, με τα τακάκια να έχουν λιώσει και να έχουν καταστραφεί οι δαγκάνες και οι δισκόπλακες. Πρόκειται για σοβαρή βλάβη, που ακόμα και σε οδήγηση σε πίστα, είναι ανεπίτρεπτη.

Πιο κάτω στο ίδιο video βλέπουμε τα σοβαρά παράπονα που εντοπίζονται σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής και την επιλογή φθηνών υλικών και διαδικασιών για την δημιουργία του.

Advertisement

Παράπονα υπάρχουν επίσης και για τα ηλεκτρονικά του αλλά και για τη μπαταρία η οποία παρά τις υποσχέσεις δεν φαίνεται να φορτίζει όσο γρήγορα υπόσχονται οι προδιαγραφές. δεν φαίνεται να φορτίζει όσο γρήγορα υπόσχονται οι προδιαγραφές.

Λίγες ημέρες πριν, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενεπλάκη σε ατύχημα με μία Mercedes-Benz, το οποίο ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα ηλεκτρικό όχημα του κινεζικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Οι φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος διαδόθηκαν γρήγορα στο διαδίκτυο. Δείχνουν ότι και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο δεξιός προβολέας της Mercedes-Benz έχει διαλυθεί σε κομμάτια, το καπό έχει καταστραφεί, ο προφυλακτήρας και η μάσκα του ψυγείου έχουν παραμορφωθεί.

Το Xiaomi SU7 υπέστη επίσης ζημιές: η δεξιά πλευρά του αμαξώματος είναι χτυπημένη, οι πόρτες έχουν υποστεί ζημιές και οι αερόσακοι έχουν ενεργοποιηθεί.

Advertisement

Όπως αναφέρει το GizmoChina, το Xiaomi οδηγούσε ο οδηγός του Κινέζου blogger Big Lizi Qiqili, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε το ατύχημα.

Η αιτία του ατυχήματος ήταν η σύγχυση με τα φανάρια. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το περιστατικό.