Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκαριστική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ελάφι! (+video)

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκαριστική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ελάφι! (+video)

ΝΕΑ

Σοκαριστική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ελάφι! (+video)

ΝΕΑ

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην κίνηση μέσα στα δάση είναι μεγάλοι και μπορούν να προκύψουν από το πουθενά.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην χώρα μας τα μεγάλα ζώα να αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς κυρίως στους ορεινούς όγκους, όμως τα τελευταία χρόνια άγρια ζώα, όπως αγριογούρουνα, έχουν εμφανιστεί και κοντά σε αστικά κέντρα, δημιουργώντας πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις.

Και αν για ένα αυτοκίνητο η σύγκρουση με ένα μεγάλο ζώο, όπως ένα ελάφι ή ένα αγριογούρουνο μπορεί να έχει επιπτώσεις μόνο στο όχημα, για τους μοτοσικλετιστές είναι προφανώς ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε μία τέτοια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Μία μοτοσικλέτα κινείται με περίπου 90 χιλιόμετρα την ώρα σε ένα ορεινό δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης φαίνεται να απολαμβάνει την οδήγηση, όμως ξαφνικά πετάγεται μπροστά του ένα ελάφι το οποίο προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο.

Ο αναβάτης αιφνιδιάζεται και δεν προλαβαίνει καν να αντιδράσει, χτυπώντας με δύναμη πάνω στο ζώο. Παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, με έναν ανεξήγητο τρόπο η μοτοσικλέτα καταφέρνει να μην αποσταθεροποιηθεί και να μην πέσει μαζί με τον αναβάτη της.

Παρακολουθώντας το video, χρειάζεται να βάλετε το slow motion για να καταλάβετε τι ήταν αυτό που χτύπησε η μοτοσικλέτα. Και με δεδομένο ότι όλα αυτά γίνονται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, είναι προφανές ότι ο αναβάτης δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Advertisement

Η σύγκρουση ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας, όμως όπως φαίνεται άντεξε. Πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι η Yamaha FJR 1300 είναι μία μεγάλη και βαριά μοτοσικλέτα οπότε ίσως αυτό να βοήθησε σημαντικά.

Εξίσου σημαντικό φαίνεται να είναι ότι και ο αναβάτης διατήρησε την ψυχραιμία του και σταμάτησε με ελεγχόμενο τρόπο χωρίς να πανικοβληθεί. Πάντως μπορεί ο συγκεκριμένος να ήταν τυχερός, όμως προφανώς και είναι η εξαίρεση, καθώς μια τέτοια σύγκρουση έχει σχεδόν πάντα δυσάρεστη κατάληξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψηφιακή ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων!
Ατύχημα νταλίκας γέμισε τον δρόμο με… σεξουαλικά βοηθήματα (+video)
Τρομακτικό ατύχημα με πρωταγωνιστή αστυνομικό (+video)