Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκ! 32.000 κλήσεις σε μόλις 10 ημέρες!

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκ! 32.000 κλήσεις σε μόλις 10 ημέρες!

ΝΕΑ

Σοκ! 32.000 κλήσεις σε μόλις 10 ημέρες!

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά ίσως βεβαιώθηκε πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας σε 583 οχήματα που δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ.

Advertisement
Advertisement

Με παράβαση βρέθηκαν σχεδόν 3 στους 10 οδηγούς που ελέγχθηκαν από την Τροχαία κατά την εορταστική περίοδο και μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία να αφορά σε υπερβολική ταχύτητα!

Ειδικότερα κατά την περίοδο από 15 έως 25 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων συγκροτήθηκαν 5.331 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 139.024 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 31.978 παραβάσεις!

Αναλυτικά οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν σε:

Υπερβολική Ταχύτητα

7.889

M η χρήση ζώνης ασφαλείας

848

Παραβάσεις Μέθης

737

Μη χρήση κράνους

730

Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)

583

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

360

Χρήση κινητών τηλεφώνων

266

Παραβίαση ερυθρού Σηματοδότη

237

Αντικανονικοί ελιγμοί

175

Κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

132

Αντικανονικό Προσπέρασμα

123

Παραβίαση προτεραιότητας

54

M η χρήση παιδικών καθισμάτων

29

Κίνηση στην αριστερή λωρίδα

13

Λοιπές παραβάσεις

19.802

Σύνολο Παραβάσεων

31.978

Advertisement
Advertisement

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση εν όψει και της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, με στοχευμένο σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνει:

-Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής

-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Advertisement

-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

-Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Advertisement

-Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

-Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Επιπρόσθετα, κατά την εορτή της Πρωτομαγιάς, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Τροχαία επίσης τονίζει με έμφαση ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και πως Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει ότι: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ., δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, σέβομαι τα όρια ταχύτητας, δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα, δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη, σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα, δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων, φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας, τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας, σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος, πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που βεβαίωνε καθημερινά η Τροχαία 615 κλήσεις;
Νέο, απίστευτο ντου της Τροχαίας – Που έκοψαν πάνω από 17.380 κλήσεις;
Σε ποια περιοχή της Ελλάδας καταγράφονται τα πιο πολλά τροχαία;