Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Smart… επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Εγκληματική οργάνωση έκλεβε τα δημοφιλή μοντέλα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσε για να διακινεί ναρκωτικές ουσίες.

Τα διάσημα αυτοκίνητα Smart είχαν βάλει στο στόχαστρο και έκλεβαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για να πραγματοποιούν τις παράνομες δουλειές τους και να περνούν απαρατήρητοι.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η Ελληνική Αστυνομία τους συνέλαβε εξιχνιάζοντας 12 κλοπές αυτοκινήτων οι οποίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και 480 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν σε Αθήνα, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Κορωπί, Γέρακα και Γλυκά Νερά, 14 άτομα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη σε δύο υποομάδες με άμεση συνεργασία μεταξύ τους και δραστηριοποίηση στις κλοπές οχημάτων και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης καθώς οι συνομιλίες τους πραγματοποιούνταν σε διαδικτυακές εφαρμογές με κωδικοποιημένες εκφράσεις, άλλαζαν συχνά τηλεφωνικές συνδέσεις οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Οι κλοπές των οχημάτων πραγματοποιούνταν από μια ομάδα 3 μελών εκ των οποίων ο ένας ήταν ο υπεύθυνος για τη μετακίνησή τους. Στις «επιχειρήσεις» χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα ή άλλα αυτοκίνητα που δεν εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες και δρούσαν πάντοτε με… παραγγελίες. Δηλαδή τα οχήματα που έκλεβαν κάποιος τα είχε παραγγείλει ενώ διαπιστώθηκε μια προτίμηση σε Smart. Τα μέλη που έκλεβαν τα αυτοκίνητα διέθεταν ειδικό υπολογιστικό σύστημα, το οποίο απενεργοποιούσε το αντικλεπτικό σύστημα του αυτοκινήτου. Τα κλεμμένα οχήματα τα οδηγούσαν κυρίως στην περιοχή της Νέας Μάκρης και του Κορωπίου, για τουλάχιστον τρεις μέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει κάποιο σύστημα εντοπισμού και στη συνέχεια το οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υπήρχε η κατάλληλη τεχνογνωσία και εξαρτήματα-εργαλεία για την αποσυναρμολόγησή του. Τα εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογούμενα οχήματα, είτε τα χρησιμοποιούσαν για να ανακατασκευάσουν άλλα οχήματα είτε τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, το αφαιρεθέν όχημα το άφηναν εκ νέου σε συγκεκριμένη περιοχή του Κορωπίου, αφού προηγουμένως το καθάριζαν επιμελώς για να μην αφήσουν ίχνη.

Τους καταλύτες από τα αφαιρεθέντα οχήματα, λόγω τη υψηλής αξίας, τα πωλούσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης καταλυτών.

Από τη προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 12 κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 480 συναλλαγές της ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, 20 εγκέφαλοι αυτοκινήτων, 23 γραμμ. Κοκαΐνης, 5,3- γραμμ. κάνναβης, μικροποσότητα αναβολικών, το χρηματικό ποσό των 15.310 ευρώ, 3 σιδερογροθιές, 3 σουγιάδες, 8 φυσίγγια και 39 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 154.000 ευρώ ενώ η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ κλέφτες αυτοκινήτων με high tech εξοπλισμό!
«Έγδυναν» πολυτελή ΙΧ και εισέπρατταν αποζημιώσεις για μερική κλοπή!
Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto