Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Smart Brabus Ultimate E Concept: Φονέας γιγάντων χωρίς ρύπους

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Smart Brabus Ultimate E Concept: Φονέας γιγάντων χωρίς ρύπους

ΝΕΑ

Smart Brabus Ultimate E Concept: Φονέας γιγάντων χωρίς ρύπους

ΝΕΑ

Το Smart ForTwo δεν απέχει πολύ από το πιο συναρπαστικό αυτοκίνητο στον κόσμο, πόσο μάλλον όταν το αναλαμβάνει η Brabus και υπόσχεται να το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Για να ρίξουμε μια ματιά τι έχουν καταφέρει εδώ με το λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εν προκειμένω, το Ultimate E Concept που εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δεν είναι το τυπικό αυτοκίνητό σας. Για αρχάριους, ξεκίνησε στη ζωή ως κανονικό ForTwo εξοπλισμένο με κινητήρα καύσης και στη συνέχεια έλαβε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Kreisel Electric.

Η ιδέα ForTwo είναι εξοπλισμένη με ένα ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει μια εντυπωσιακή ισχύ 201 ίππων και 350 Nm. Με τόση δύναμη που πρέπει να διαχειριστεί μόλις 1.085 kg, δεν είναι περίεργο που το Ultimate E Concept είναι πολύ γρήγορο. Τα 0-100 km/h διαρκούν 4,5 sec ενώ η επιτάχυνση είναι φρενήρης μέχρι την τελική ταχύτητα των σχεδόν 190 km/h. Η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να μην φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά ας θυμηθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement
Advertisement

Brabus-ultimate-e-concept-tsiro-640

Στο πάτωμα του οχήματος είναι τοποθετημένη η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 22 kWh και αυτονομία 160 km στο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό φορτιστή για μισή ώρα, κάπως έτσι θα φορτίσετε τη μπαταρία σε επίπεδο περίπου 80%.

Πατά με σιγουριά στους ελαφρούς σφυρήλατους τροχούς 18 ιντσών, το καθαρό από πλευράς ρύπων Smart διαθέτει ένα εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα στο ευρύ αεροδυναμικό του σώμα ενώ στο εσωτερικό παρόμοια απόχρωση συνδυάζεται ωραία με το μπλε θέμα που εφαρμόζεται στα καθίσματα, το ταμπλό και στα πάνελ των θυρών.

Advertisement

Brabus-ultimate-e-concept-inter-tsiro-640

Η Brabus αναφέρει ότι πραγματοποιεί δοκιμές στο δρόμο με το Ultimate E Concept και θα αφουγκραστεί στη Φρανκφούρτη εάν θα υπάρξει αρκετή ζήτηση για να πάρει την τελική απόφαση εάν θα το συμπεριλάβει στην παραγωγή.

Advertisement