Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Trekka: To πρώτο off road μοντέλο της εταιρείας

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Trekka: To πρώτο off road μοντέλο της εταιρείας

ΝΕΑ

Skoda Trekka: To πρώτο off road μοντέλο της εταιρείας

ΝΕΑ

Πριν από 50 χρόνια ακριβώς, η Skoda κατασκεύασε στη Νέα Ζηλανδία  το πρώτο εκτός δρόμου μοντέλο της. Το Τrekka, όπως λεγόταν, δεν ήρθε ποτέ στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement


Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Το νέο Skoda Kodiaq μπαίνει με αξιώσεις στην κατηγορία των SUV και όχι άδικα, καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αποσπάσει σημαντικά μερίδια από τους ανταγωνιστές του.  Με αφορμή το λανσάρισμα του μοντέλου, η τσέχικη εταιρεία «θυμάται» το πρώτο off road αυτοκίνητο  που δημιούργησε 50 χρόνια πριν. Το Skoda Trekka ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα τέλη του 1966 στην Νέα Ζηλανδία και μέσα σε 6 χρόνια κατάφερε να πουλήσει 6.000 μονάδες.  Απευθυνόταν σε αγρότες και επαγγελματίες και κυκλοφόρησε μόνο στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στο Βιετνάμ και σε κάποιες ακόμα αγορές. Όχι όμως στην Ευρώπη.

skoda-trekka2

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο χρησιμοποιούσε το πλαίσιο της πρώτης Octavia Combi (λανσαρίστηκε το 1959) με κάποιες τροποποιήσεις και είχε απόσταση από το έδαφος  190 χλστ.  Για την κίνηση του 4κίνητου μοντέλου φρόντιζε ένα μοτέρ βενζίνης  1.220 κυβικών εκατοστών με απόδοση 47 ίππων (με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων), που έδινε στο αμάξωμα τελική ταχύτητα στα 110 χλμ./ώρα. Τέλος, αναφέρουμε ότι το Skoda Trekka κυκλοφόρησε σε αρκετά διαφορετικά αμαξώματα (3θυρο, pickup, cabrio, 8θέσιο κα.).
skoda-trekka4