Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Τα νέα ηλεκτρικά θα έχουν ξεχωριστή σχεδίαση

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Τα νέα ηλεκτρικά θα έχουν ξεχωριστή σχεδίαση

ΝΕΑ

Skoda: Τα νέα ηλεκτρικά θα έχουν ξεχωριστή σχεδίαση

ΝΕΑ

Η Skoda ετοιμάζει την πρώτη της «ηλεκτρική» επίθεση φέρνοντας μια σειρά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα από το 2020 και μετά, τα οποία θα έχουν τη δική τους, ξεχωριστή σχεδίαση μέσα στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το 2020 θα είναι η χρονιά που θα δούμε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda, όμως μέχρι το 2022 η εταιρεία θα φέρει συνολικά 10 νέα αυτοκίνητα με κάποιου είδους σύστημα ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο της συνολικής ανανέωσης της γκάμας της.

Ήδη, μέσω του πρωτότυπου Vision iV που παρουσίασε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Skoda μας έδωσε μια πρώτη γεύση του τι θα δούμε από τα νέα ηλεκτρικά της, με το αφεντικό της εταιρείας, Bernhard Maier, να δηλώνει σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar ότι το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά δεν θα αλλάξει δραστικά σε σχέση με αυτό.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στο πεδίο του design ο Maier αποκάλυψε ότι η σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου είναι νέα για τη μάρκα και θα ακολουθηθεί και στα καινούργια ηλεκτρικά της εταιρείας, τα οποία θα ξεχωρίζουν από τα «συμβατικά» μοντέλα της λόγω της χαρακτηριστικής LED λωρίδας που θα διατρέχει από άκρη σε άκρη τη μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα.

Η λωρίδα αυτή θα είναι κατασκευασμένη από plexiglass για να μην επιβαρύνει το βάρος του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα θα χωρίζει την γρίλια στα δύο, δημιουργώντας ένα αρκετά εντυπωσιακό οπτικό τρικ.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, το μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί στο Vision iV θα προσφέρεται σταδιακά με επιλογή ανάμεσα σε τρεις μπαταρίες με χωρητικότητα 49, 60 και 82 kWh που θα διαμορφώνουν και την αυτονομία του, αλλά και σε εκδόσεις με έναν ή και δύο ηλεκτροκινητήρες. Στην πρώτη του έκδοση το Vision iV θα είναι πισωκίνητο και στη δεύτερη τετρακίνητο.

Επιπλέον των παραπάνω, το Vision iV θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα βασιστεί πάνω στη νέα ηλεκτρική MEB πλατφόρμα του VW Group, αλλά και αυτό που θα εισάγει την ονομασία «iV» στη γκάμα της εταιρείας, η οποία θα συνοδεύσει όχι μόνο τα νέα ηλεκτρικά της, αλλά και τα plug-in υβριδικά όπως τα Kodiaq και Superb plug-in.

Advertisement

Τέλος, ο Maier αναφέρθηκε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η τελική ονομασία του μοντέλου παραγωγής, αφού το Vision iV δεν θα είναι αυτό που θα συνοδεύσει το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda στην εμπορική του πορεία, αλλά αντίθετα αναζητείται ένα αρκετά εντυπωσιακό νέο όνομα.