Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Scala και Kamiq με ασύρματο SmartLink Tech

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Scala και Kamiq με ασύρματο SmartLink Tech

ΝΕΑ

Skoda Scala και Kamiq με ασύρματο SmartLink Tech

ΝΕΑ

Η συνδεσιμότητα των Skoda Scala και Kamiq, προχωρά ένα βήμα μπροστά, αφού μπορείτε πλέον να συνδέσετε το smartphone σας με το αυτοκίνητό σας ασύρματα.

Advertisement
Advertisement

 

Τα Scala και Kamiq είναι τα πρώτα μοντέλα της Skoda που προσφέρουν το Wireless SmartLink, το οποίο κάνει ευκολότερη τη χρήση του Apple CarPlay ή του Android Auto (το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο αργότερα). Επιπλέον, η ασύρματη επαγωγική φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο είναι επίσης διαθέσιμη μέσω του προαιρετικού Phone Box.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρόσφατα, οι ιδιοκτήτες της Skoda είχαν πρόσβαση στην τεχνολογία SmartLink της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας συνδέοντας τα κινητά τους τηλέφωνα με το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Με τον τρόπο αυτόν γινόταν η εμφάνιση των εφαρμογών των smartphone στην οθόνη infotainment του αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιώντας την ασύρματη σύνδεση για την χρήση του κινητού στο αυτοκίνητο είναι ευκολότερο και πιο χρηστικό. Το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια σύνδεση στο σύστημα ψυχαγωγίας μέσω του Bluetooth. Στη συνέχεια, το τηλέφωνό σας θα συνδέεται πάντα αυτόματα μέσω του Wireless SmartLink αμέσως μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο (φυσικά πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth). Ενώ το ίδιο το smartphone έχει «συνδεθεί» με το αυτοκίνητο μέσω Bluetooth, τα δεδομένα για το mirroring (εμφάνιση στην οθόνη του infotainment) μεταδίδονται μέσω Wi-Fi.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα, αν θέλετε να τα δείτε από κοντά, θα βρίσκονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου η Skoda θα εκθέσει τις εκδόσεις Monte Carlo τόσο του Kamiq όσο και του Scala. Σε σύγκριση με τις «απλές» εκδόσεις των Skoda Scala και Kamiq, τα Monte Carlo διαθέτουν μαύρες λεπτομέρειες και διαφορετικά διακριτικά. Δυστυχώς, δεν θα έχουν μηχανικές βελτιώσεις καθώς οι αλλαγές περιορίζονται στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό.

Advertisement