Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Rapid (2019): Με ριζικές αλλαγές η νέα γενιά

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Rapid (2019): Με ριζικές αλλαγές η νέα γενιά

ΝΕΑ

Skoda Rapid (2019): Με ριζικές αλλαγές η νέα γενιά

ΝΕΑ

Η Skoda αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2019 το νέας γενιάς Rapid, ένα μοντέλο που ουσιαστικά δεν θα έχει καμία σχέση με το ήδη υπάρχον μοντέλο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανικά. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και κωδική ονομασία.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

H Skoda παρουσίασε πριν από ένα χρόνο την ανανεωμένη γενιά του Rapid, αλλά ήδη οι σχεδιαστές και οι υπεύθυνοι εξέλιξης της τσέχικης φίρμας εργάζονταν σε εντατικούς ρυθμούς επάνω στον αντικαταστάτη του. Όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Alain Favey, το νέο μοντέλο δεν θα έχει απλά ένα νέο όνομα, αλλά έναν διαφορετικό χαρακτήρα σε σχεδίαση και target group. Για να αντιληφθείτε το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο για τη Skoda, o Favey ανέφερε ότι ο βασικός του αντίπαλος θα είναι το VW Golf.

2017-skoda-rapid-facelift-chariatis-530

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, με την εταιρεία να έχει στα πλάνα της την κατάργηση της fastback έκδοσης. Mεταξύ άλλων θα διαθέτει την επόμενη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Skoda, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα τα βενζινοκίνητα σύνολα 1,0 και 1,5 λίτρων, καθώς και έναν diesel. Επίσης, το νέο Rapid δεν θα προσφέρεται με κάποιο ηλεκτρικής φιλοσοφίας σύνολο, τουλάχιστον με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας.

Advertisement

2017-skoda-rapid-spaceback-facelift (1)-chariatis-640