Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Octavia RS iV: Λίγο πριν την πρεμιέρα (+video)

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Octavia RS iV: Λίγο πριν την πρεμιέρα (+video)

ΝΕΑ

Skoda Octavia RS iV: Λίγο πριν την πρεμιέρα (+video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση για την τέταρτη γενιά της Octavia συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία. Sport σχεδιασμός μέσα και έξω αλλά και υβριδική τεχνολογία δείχνουν τα σχέδια της Skoda για ένα βιώσιμο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Η Skoda χρησιμοποιεί ένα video για να αποκαλύψει τις πρώτες λεπτομέρειες για την  ολοκαίνουργια Skoda Octavia RS iV. Σε αυτό φαίνονται χωρίς καμουφλάζ όλα τα στοιχεία (εντός και εκτός) του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Τα μαύρα στοιχεία αμαξώματος αποτελούν σημεία υπογραφής για το σχήμα των μοντέλων της Skoda ενώ ο σπορ σχεδιασμός στο εσωτερικό αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία του RS, ενώ ο πρώτος plug-in υβριδικός κινητήρας που εξοπλίζει ένα μοντέλο Skoda Octavia RS δείχνει πως η Skoda ακολουθεί το δρόμο προς την υβριδική τεχνολογία.

Η μαύρη «μάσκα» της Skoda, τα δυναμικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω και ο οπίσθιος διαχύτης είναι τα στοιχεία αναγνώρισης του καινούριου Octavia RS iV. Ο νέος σχεδιασμός των τροχών σε μαύρο χρώμα αποκαλύπτει τη κόκκινη δαγκάνα των δισκοφρένων. Στην πόρτα του πορτμπαγκάζ υπάρχει ένα μαύρο πίσω σπόιλερ RS, υπάρχει και σπόιλερ οροφής στο χρώμα του αμαξώματος. Στο κυρίως μαύρο εσωτερικό, την αντίθεση φέρνουν οι έντονες ραφές στα sport καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και στο επίσης sport δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με τρεις ακτίνες.

Advertisement

Για πρώτη φορά σε μοντέλο RS, η επιπλέον δύναμη και απόδοση εξασφαλίζεται από ένα υβριδικό σύστημα plug-in. Ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI και ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 85 kW αποδίδουν συνδυασμένη δύναμη 245 ίππων και μέγιστη ροπή 400 Nm, με εκπομπές CO2 περίπου 30 g / km σε σχέση με τον κύκλο WLTP. Επιπλέον, το Octavia RS iV μπορεί να καλύψει μέχρι και 55 χιλιόμετρα (WLTP) σε ηλεκτρική λειτουργία, δηλαδή χωρίς να παράγει ρύπους. Το νέο RS μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του από μια οικιακή πρίζα ή ένα wallbox.

Advertisement