Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Ο καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο προστατεύει από τα ατυχήματα

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Ο καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο προστατεύει από τα ατυχήματα

ΝΕΑ

Skoda: Ο καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο προστατεύει από τα ατυχήματα

ΝΕΑ

Αναπνεύστε καθαρό αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όχι μόνο για όσους πάσχουν από αλλεργίες. Κρατήστε καθαρό τον αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων με την βοήθεια της Skoda, του κλιματισμού και του συστήματος Climatronic.

Advertisement
Advertisement

 

Η άνοιξη μπορεί να γίνει μια… δυσάρεστη εποχή του χρόνου για όσους υποφέρουν, από αλλεργίες. Η γύρη τον Απρίλιο να προκαλεί δάκρια στα μάτια και φτέρνισμα. Αυτά τα συμπτώματα αλλεργίας μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλεια της οδήγησης ακόμη και σε 50 χλμ. Βλέπετε ένα φτέρνισμα μπορεί να σημαίνει οδήγηση «στα τυφλά» για περίπου 30 μέτρα. Το σύστημα Climatronic Air Care (εξοπλισμός σε πολλά οχήματα Skoda) αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτές τις καταστάσεις. Το κλιματιστικό χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες, παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο όχημα, ανιχνεύει αυξημένες συγκεντρώσεις γύρης ή λεπτής σκόνης και αποκρίνεται αυτόματα. Τα φίλτρα αέρα καμπίνας στα μοντέλα της Skoda, που κυκλοφορούν, είναι επίσης σημαντικά για τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό. Εκτελούν τρεις λειτουργίες ταυτόχρονα: Συλλαμβάνουν σωματίδια, έχουν αντιβακτηριακή δράση και μπορούν ακόμη και να απορροφούν δυσάρεστες οσμές. Ωστόσο, αυτό λειτουργεί καλύτερα, αν τα φίλτρα αέρα καμπίνας αλλάζουν τακτικά, ιδανικά την Άνοιξη.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλεργίες

Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέφεραν από αλλεργίες το 2016, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI). Με αποτελεσματικά εσωτερικά φίλτρα και «έξυπνα» συστήματα κλιματισμού, όπως το Climatronic με σύστημα αερισμού, τα αυτοκίνητα κρατούν έως και 99% της γύρης και πολλά λεπτά σωματίδια σκόνης. Η εταιρία από την Τσεχία αυξάνει την ασφάλεια στην οδήγηση για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές δυσκολίες. Φυσικά γίνεται καλύτερη και την άνεση για όλους τους επιβάτες, ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα και παιδιά, για παράδειγμα σε πόλεις με λεπτή σκόνη και σε άλλες περιοχές με κακή ποιότητα αέρα. Επιπλέον το σύστημα Air Care χρησιμοποιεί αισθητήρες για την ποιότητα και την υγρασία του αέρα.

Advertisement

Το σύστημα κλιματισμού Climatronic με σύστημα αερισμού, το οποίο είναι διαθέσιμο ως στάνταρ ή ως προαιρετικός εξοπλισμός  στη νέα Skoda Octavia καθώς και στα Karoq, Kodiaq και Superb, χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για τη μέτρηση της ποιότητας και της υγρασίας του εσωτερικού αέρα. Αν ανιχνεύσει υπερβολική ατμοσφαιρική ρύπανση, ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα. Αυτό εμποδίζει τον εισερχόμενο μολυσμένο αέρα να περάσει στο όχημα και ο υπάρχων αέρας καθαρίζεται από την εσωτερική ανακυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας κυκλοφορίας, ο αέρας περνάει μέσα από ένα πολύ αποτελεσματικό φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα στο σύστημα Air Care System κάθε φορά. Όχι μόνο φιλτράρει μικρά σωματίδια, αλλά έχει επίσης αντιβακτηριακή δράση για να κρατήσει τα μικρόβια έξω από το εσωτερικό. Επιπλέον, απορροφώνται δυσάρεστες οσμές.

Advertisement

Tρία διαφορετικά φίλτρα καμπίνας

Η Skoda χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά φίλτρα καμπίνας στα οχήματά της. O κατασκευαστής χρησιμοποιεί ένα φίλτρο γύρης ενεργού άνθρακα καθώς και ένα φίλτρο οσμής, το οποίο εκτός από την υψηλότερη δυναμικότητα φίλτρου απορροφά επίσης βακτήρια και δυσάρεστες οσμές. «Είμαι πεπεισμένος ότι σήμερα προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα βέλτιστο πακέτο καμπίνας φίλτρων από την άποψη της ποιότητας του αέρα, της φιλτραρίσματος και της τιμής. Μπορούμε να διατηρήσουμε μέχρι και το 99% της γύρης και των σωματιδίων από το εσωτερικό του οχήματος, συμβάλλοντας έτσι στην υγεία και την ευημερία των επιβατών», λέει ο Jan Hrncir, υπεύθυνος της Skoda για την ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού.

Advertisement

Η τακτική αλλαγή των φίλτρων αυξάνει την αποτελεσματικότητα

Για να εξασφαλίσετε ότι η διήθηση παραμένει ιδιαίτερα αποτελεσματική, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τακτικά το φίλτρο καμπίνας. Μια ιδανική στιγμή για την αντικατάσταση των φίλτρων είναι η Άνοιξη ή το Καλοκαίρι για δύο λόγους: Πρώτον, μετά από πολλές χειμερινές διαδρομές στη βροχή και το χιόνι, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα στα φίλτρα. Δεύτερον, με ένα νέο φίλτρο την άνοιξη, το σύστημα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για την πρώτη… επίθεση της γύρης. Ταυτόχρονα με την αντικατάσταση του φίλτρου, είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τη λειτουργία του κλιματισμού μπροστά από τις θερμότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι.