Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Kodiaq RS: Βελτιωτικό πακέτο από την ABT

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kodiaq RS: Βελτιωτικό πακέτο από την ABT

ΝΕΑ

Skoda Kodiaq RS: Βελτιωτικό πακέτο από την ABT

ΝΕΑ

Για τους βιαστικούς υποψήφιους αγοραστές της κορυφαίας έκδοσης του 7θέσιου Skoda Kodiaq, που αναμένεται να φέρει τον κωδικό «RS» και που θα παρουσιαστεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η βαυαρική εταιρεία βελτιώσεων ABT έχει έτοιμη τη λύση.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Δείχνει λίγο άτοπο το γεγονός ότι η έκδοση RS του τσέχικου SUV, η οποία εκτός των άλλων κατέχει και το ρεκόρ χρόνου στο Νίρμπουργκρινγκ (στην κατηγορία των επταθέσιων SUV), διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα BiTDI που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 240 ίππους και 51,0 kgm ροπής. Για εσάς που θεωρείται ατόπημα το παραπάνω γεγονός, η ABT υπόσχεται να σας ικανοποιήσει, με μία απλή λύση, που αφορά το νέο προγραμματισμό της ECU για τους κινητήρες 2.0 TSI και TDI.

skoda-kodiaq-by-abt (1)-chariatis-530

Σε ότι αφορά τον πρώτο, η ισχύς έχει ανέβει κατά 36 ίππους, φτάνοντας τους 216, με τη ροπή να αγγίζει πλέον τα 36,7 kgm, ενώ αυξητικές τάσεις έχει και η πετρελαιοκίνητη μονάδα και στις δύο εκδόσεις του. Πιο αναλυτικά, η μικρότερη από τους 150 ίππους έχει ανέβει στους 180, όπως και η ροπή που φτάνει τα 38,7 kgm. Η πιο ισχυρή έκδοση, από τους 190 ίππους, αποδίδει τώρα 215 ίππους, με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 44,9 kgm. Τα  πακέτα αναβάθμισης του Skoda Kodiaq περιλαμβάνουν και αισθητικές διαφοροποιήσεις,  όπως οι νέες ζάντες αλουμινίου από 18 έως και 21 ίντσες.